Sport

Prošlo je osam godina od olimpijskog zlata u Londonu!

Prošlo je osam godina od olimpijskog zlata u Londonu!

Točno osam godina prošlo je od najvećeg uspjeha hrvatskog vaterpola, zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. U reprezentaciji je bilo čak osam Dubrovčana: Paulo Obradović, Nikša Dobud, Miho Bošković, Sandro Sukno, Frano Vićan i Andro Bušlje, trenutni kapetan Barakuda te njegov zamjenik Maro Joković, kao i Elvis Fatović koji je tada djelovao kao pomoćni trener reprezentacije. Treba spomenuti kako je u stručnom stožeru kao pomoćni trener djelovao i današnji trener VK Jug AO Vjekoslav Kobešćak.

Josip Pavić, legendarni hrvatski vratar, koji je u Londonu uvršten u sedmorku olimpijskog turnira, a na isteku te godine od FINA proglašen najboljim vaterpolistom svijeta, prisjetio se za Hrvatski vaterpolski savez:
– Odlična organizacija, a posjeta iznad svih očekivanja. Sjećam se naše prve utakmice, s Grcima, prva utakmica cijelog turnira. Jutro je i sad mi malo razgovaramo pa kažemo ‘ajde, ako bude 500-1.000 ljudi, dobro. Kad ono izađemo van, krcate tribine, sve popunjeno, 5.000 navijača. Stvarno lijepo! Najljepše hrvatsko vaterpolsko ljeto! Zlatno, olimpijsko! – istaknuo je.

Hrvatski olimpijski odbor te ih je godine proglasio najboljom momčadi, a tadašnji vaterpolski izbornik Ratko Rudić izabran je za trenera godine.

Izvor: HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist