Županija

Proslavljen Dan općine Dubrovačko primorje, nagrađeni laureati

Proslavljen Dan općine Dubrovačko primorje, nagrađeni laureati

U sklopu obilježavanja Dana Općine Dubrovačko primorje i 26. obljetnice oslobođenja Dubrovačkog primorja u ponedjeljak je Kneževom dvoru u Slanome održana Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Načelnik Općine Nikola Knežić svoje je izvješće započeo podsjetivši da je Dubrovačko primorje peta općina u Hrvatskoj po korištenju sredstava iz fondova EU te je među pet najrazvijenijih u županiji. Istaknuo je pritom i najvažnije projekte, pri čemu je naglaso kako je velik i važan projekt izgradnje kanalizacije na području Banića i Slađenovića u 80-postotnom iznosu sufinanciran iz EU fondova.

Knežić je dodao i kako su trenutno u izvođenju još dva velika projekta – dva velika cestovna križanja na jadranskoj magistrali i cesta u Majkovima, a potpisani su i ugovori za izgradnju cjevovoda u Majkovima te izgradnje tradicijske kuće muzeja povijesti Primorja, koji će se također sufinancirati sredstvima EU fondova.
-Imamo i puno manjih zahvata, jer zajedno sa svojim komunalnim poduzećima, turističkom zajednicom i vatrogasnim postrojbama te udrugama radimo na uređenju turističke zone, a imamo i niz razvojnih projekata u pripremi, koji se odnose na infrastrukturne projekte na području općine, ali i poticanje demografske obnove stipendiranjem studenata i potporama učenicima srednjoškolcima – rekao je načelnik Knežić.

Župan Nikola Dobroslavić je čestitao načelniku Nikoli Knežiću na ostvarenim rezultatima u protekloj godini.
-Puno je projekata na području općine, a mi u Županiji to pratimo, doprinosimo maksimalno u okviru svojih mogućnosti, a kroz naše ustanove i tvrtke kao što su to DUNEA i ŽUC te ostale tvrtke i odjele ostvarili smo besprijekornu suradnju. Veseli nas svaki novi projekt i svaki novi uspjeh Dubrovačkog primorja, a posebice smo ponosni na činjenicu da je vaša općina vrlo uspješna u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije – kazao je Župan.

Župan je najavio i projekte koji su pred nama, pri čemu je istaknuo projekt izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom, koji će se graditi upravo na području Dubrovačkog primorja, izgradnju Pelješkog mosta, koji nije od vitalnog značenja samo za ovu općinu već i za cijelu županiju, ali i nužnost izgradnje autoceste do Osojnika koja mora proći kroz Dubrovačko primorje.

Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković te saborska zastupnica Sanja Putica, a sjednici su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica te načelnici općina Konavle Božo Lasić, Župa dubrovačka Silvio Nardelli, Ston Vedran Antunica, ali i načelnik susjedne Općine Ravno Andrija Šimunović.

Na sjednici su dodijeljena i javna priznanja Općine; nagrada Općine za izniman dugogodišnji doprinos u očuvanju kulturne baštine dodijeljena je podružnici Deša – Slano, nagrada Općine za izniman doprinos u obnovi područja općine Dubrovačko primorje stradalog u Domovinskom ratu i potresu posthumno je dodijeljena Srđanu Tomičiću, nagrada Općine za izniman dugogodišnji doprinos u klapskom pjevanju i promicanju općine u zemlji i inozemstvu dodijeljena je klapi Staglin, dok je nagrada Općine za izniman dugogodišnji doprinos u razvoju djelatnosti Crvenog križa na području općine dodijeljena Mihu Krečku.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist