Aktualno

Proslava Dana općine Vela Luka

Proslava Dana općine Vela Luka

Velolučani su sinoć  sjednicom Općinskog vijeća u galerije Centra za kulturu svečano proslavili Dan općine i blagdan sv. Josipa, svoga zaštitnika.

Načelnik Boris Žuvela pozdravio je goste i drage prijatelje, zaželio im dobrodošlicu i zahvalio se na njihovom dolasku na proslavu Dana Općine.

Ovo je bila i  posljednja sjednica Općinskog vijeća u ovom mandatu.

– Mi u Općinskoj upravi i ustanovama  trudili smo se biti neposredan i konstruktivan sugovornik, nikada nismo obećavali što nismo bili u staju ispuniti. Zadržali smo visoke standarde socijalne politike, što je nužan preduvjet  za društveni  i gospodarski rast zajednice. Davali smo bezrezevnu
podršku projektima  i investicijama, koje  stvaraju nove vrijednosti i otvaranju nova radna mjesta. Radili smo na projektima, koje smo znali predstaviti  državnim i županijskim institucijama, od njih smo u ovome mandatu dobili više od 40 milijuna kuna. U sistem za odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda, rekonstrukciju vodovodne i električne mreže investirali smo 30 milijuna kuna. U  tijeku je projektiranje dijela mjesne mreže kanalizacije i istovremeno sa rekonstrukcijom vodovodne mreže. Za dovršenje sportske dvorane  investirali smo 3 milijuna kuna, u Ulici  69. utrošili smo 1,5 milijun,za rivu na Badu 1,5 milijun – kazao je načelnik Žuvela. Zatim je iznio plan novih radova.

Dodijeljena  su javna priznanja  zaslužnim Velolučanima i društvima.

Javno priznanje  za životno djelo ove  godini dobio je prof. Vinko Ivušić (67), rođeni Velolučanin  koji živi i radi u Zagrebu za njegov doprinos razvoju gospodarskog i društvenog života Vele Luke. Javno priznanje  za izvanredno postignuće  u 2012. godini dobio je Vinko Barčot, kompozitor i pisac tekstova, koji već dugi godina učestvuje na festivalima zabavne glazbe.

Prošle godine na Splitskom festivalu pjesmom "Ne dirajte moju ljubav"osvojio je prvu nagradu žririja. Priznanje je dobila  firma "Facta Vera d.o.o.-  Zagreb", za uređenje starog kupališta "Vranac", simbola duge tradicije turističke djelatnosti u Veloj Luci i time obogatila njezinu  ponudu. Priznanje je primio direktor tvrke  gosp. Toni Šegon. Javno priznanje za dugogodišnje javno humanitarno djelovanje dodijeljeno je društvu Crvenog križa Vele Luke, posebno za rad i organiziranje akcija dobrotvornih darivanja krvi. Priznanje je primila predstavnica Crvenog križa Vele Luke Dragica Prižmić. Laureatima je priznanja uručio Zdravko Žuvela, predsjednik Općinskog vijeća.

Svečanost su uveličali: župan Nikola Dobroslavić, zamjenica župana Marija Vučković, zamjenik župana Frano Skokandić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za kulturu ,obrazovanje i šport grada Zagreba Boško Lozica kao zamjenik izaslanika gradonačelnika Zagreba  Milana Bandića, a s otoka predsjednik Općinskog vijeća Blata Želimir Bosnić, načelnik Općine Smokvica  Lenko Salečić i predsjednik Općinskog vijeća Joško Baničević, predsjednik Općinskog vijeća Lumbarde Anto Bezek i zamjenik načelnika Općine  Igor Kršinić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić, Zdravko Đula načelnik PP Korčula, Kotorski biskup Ilija Janjić i don Stipe Miloša, župnik župe Vela Luka.

Svečanost je završila kulturno zabavnim programom, a druženje je nastavljeno u 20 sati Svečanom večerom laureata i uzvanika u hotelu "Korkyra".
 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist