Natrag
23.2.2019 12:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Proslava Dana branitelja na Srđu

26.10.2011 @ 18:39 Dulist Aktualno / Grad

Podijelite:

Za sve ljude dobre volje, Hrvatice i Hrvate te sve branitelje iz cijele Lijepe naše, UHDDR Dubrovnik 6. prosinca organizira proslavu Dana branitelja na Srđu.

„Dana 6. prosinca 2011. godine navršava se dvadeset godina od herojske borbe i obrane Grada od srbo-crnogorskih hordi. Želeći na dostojanstven način obilježiti godišnjicu, formiran je Inicijativni odbor s ciljem da 6. prosinca na Srđu priredi druženje svih onih koji su branili i obranili Dubrovnik, kao i svih onih koji su zajedno s braniteljima strepili i strahovali za sudbinu Grada. Tog dana prisjetit ćemo se svih onih koji su dali svoje živote za obranu Dubrovnika, kao i onih koji su imali privilegiju braniti i obraniti Grad“, stoji u priopćenju Inicijativnog odbora kojeg potpisuje Cvijeto Antunović, legenda dubrovačkog ratišta.

Program proslave uključuje podjelu darova za tisuću djece, podizanje najveće zastave u Hrvatskoj (dimenzija 32 x 27metara), vojnički grah i prigodni sadržaj kulturnih društava i klapa s dubrovačkog područja, uz svetu misu za sve poginule branitelje za domovinu Hrvatsku.

– Bit će upriličena i najveća bakljada u povijesti Hrvatske, u kojoj će biti zapaljeno tisuću baklji uz određenu koreografiju.Tom prilikom javno će biti objavljena sva imena ljudi koji su pomogli proslavu, a višak sredstava donirat će se za liječenje Damira Đurića, čiji otac je hrvatski branitelj – ispričao nam je Antunović.

Dodao je kako će žičara u dane 5. i 6. prosinca tijekom cijelog dana na Srđ voziti besplatno, kako se ne bi stvarale prometne gužve, a u slučaju nevremena proslava će se održati u tvrđavi.

Iz inicijativnog odbora pozivaju sve ljude dobre volje da financijski pomognu izvršenje programa, i to doznakom na žiro račun 2407000-1100024123 kod OTP banke (Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Dubrovnika).

„Politikanstvo je u ovoj proslavi zabranjeno.“, naglašava Cvijeto Antunović te poručuje:

„Pozdrav svim hrvatskim braniteljima gdje god bili!“

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana