Zanimljivosti

Proslava četrdesete obljetnice

Dubrovački dermatovenerolozi proslavili su u utorak navečer četrdesetu godišnjicu službe u Dubrovniku.

Poseban gost bio je dr. Bogomil Cezarović, koji je obilježio razvoj dermatovenerologije i postao sinonim za liječenje kožnih i spolnih bolesti na širem dubrovačkom području.

Dermatovenerološki odjel pri dubrovačkoj je bolnici osnovan 1970. godine, a na njegovom čelu je, sve do umirovljenja, bio dr. Cezarović. Godine 1971. osnovana je služba za dermatovenerološke bolesti i smještena je u bivše prostorije medicinskih sestara. Tih je godina, uz dr. Cezarovića, specijalizaciju iz dermatovenerologije dobila i doktorica Wolf, koja je nažalost nakon godinu dana poginula. Iduću specijalizaciju dobila je dr. Ljiljana Rakić-Jerković, koja je uz dr. Cezarovića, cijeli svoj radni vijek radila kao specijalist dermatovenerologije u Općoj bolnici Dubrovnik te je ove godine otišla u zasluženu mirovinu.
 
Iako se Služba za dermatovenerologiju u Dubrovniku počela najranije razvijati, danas nije samostalna nego djeluje kao dio Službe za infektologiju sa svega četiri kreveta. Voditeljica Službe je dr. Adriana Maria Camino Varela, specijalist dermatovenerologije, a uz glavnu sestru m.s. Petronelu Pavlović, radi još i m.s. Dubravka Milić, koja je na Odjelu od njegovog osnutka. 

Pročitajte još

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

‘Dubrovnik – tamo gdje je srce’: Paljetkovi stihovi inspiracija nove online kampanje TZ-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija