Natrag
25.3.2019 23:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Proslava četrdesete obljetnice

12.10.2011 @ 12:41 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Dubrovački dermatovenerolozi proslavili su u utorak navečer četrdesetu godišnjicu službe u Dubrovniku.

Poseban gost bio je dr. Bogomil Cezarović, koji je obilježio razvoj dermatovenerologije i postao sinonim za liječenje kožnih i spolnih bolesti na širem dubrovačkom području.

Dermatovenerološki odjel pri dubrovačkoj je bolnici osnovan 1970. godine, a na njegovom čelu je, sve do umirovljenja, bio dr. Cezarović. Godine 1971. osnovana je služba za dermatovenerološke bolesti i smještena je u bivše prostorije medicinskih sestara. Tih je godina, uz dr. Cezarovića, specijalizaciju iz dermatovenerologije dobila i doktorica Wolf, koja je nažalost nakon godinu dana poginula. Iduću specijalizaciju dobila je dr. Ljiljana Rakić-Jerković, koja je uz dr. Cezarovića, cijeli svoj radni vijek radila kao specijalist dermatovenerologije u Općoj bolnici Dubrovnik te je ove godine otišla u zasluženu mirovinu.
 
Iako se Služba za dermatovenerologiju u Dubrovniku počela najranije razvijati, danas nije samostalna nego djeluje kao dio Službe za infektologiju sa svega četiri kreveta. Voditeljica Službe je dr. Adriana Maria Camino Varela, specijalist dermatovenerologije, a uz glavnu sestru m.s. Petronelu Pavlović, radi još i m.s. Dubravka Milić, koja je na Odjelu od njegovog osnutka. 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana