Natrag
23.2.2019 12:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Proslava 150. obljetnice rođenja Milke Trnine

28.7.2013 @ 21:41 Ana Prohaska Kultura

Podijelite:

Prvakinja opere HNK u Zagrebu, Dubravka Šeparović Mušović uz glasovirsku pratnju Đorđa Stanettija održat će recital u spomen na legendarnu hrvatsku opernu divu Milku Trninu, u ponedjeljak, 29. srpnja u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

„Godina Milke Trnine“ obilježava se diljem zemlje pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Iva Josipovića, a na prijedlog Općine Križ koja dostojno baštini uspomenu i nasljeđe sugrađanke Milke Trnine. U cilju obilježavanja jubilarne, 150. godišnjice rođenja ove najveće hrvatske sopranistice i jedne od najvećih u povijesti opere uopće, diljem Hrvatske i Europe izvode se brojni koncerti i drugi programi u njenu čast. Dubrovačke ljetne igre pridružuju se čestitkama i to recitalom Dubravke Šeparović Mušović, Dubrovkinje na europskim pozornicama i miljenice festivalske publike, s istaknutim pijanistom Đorđem Stanettijem.

Najbolji kritičari njezina doba smatrali su da je Milka Trnina Wagnerove junakinje pjevala baš onako kako je to Wagner zamišljao, a kako je oduvijek smatrana wagnerijanskom pjevačicom, večerašnjim koncertom prevladavat će upravo djela Richarda Wagnera i to „Wesendonck Lieder“ te ulomci iz glazbenih drama „Parsifal“ i „Tristan i Izolda“. Program će u drugom dijelu upotpuniti „Pjesma šumske golubice“ Arnolda Schönberga i „Pjesme čeznuća“ Jakova Gotovca.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama www.dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana