Grad

Proradio semafor na kružnom toku kod Pošte Lapad

Danas u popodnevnim satima, kako je i najavljeno, proradili su semafori na raskrižju kod kružnog toka na Pošti Lapad.

Kako se moglo primijetiti, vozači se pridržavaju semafora, dok su pješaci još uvijek malo neposlušni. Jer ipak je zbog njih semafor i postavljen.

– Semafori su opremljeni sustavom video detekcije sa senzorima koji putem tehnologije inteligentne obrade slike vrše detekciju prisutnosti pješaka na nogostupu. U dnevnom i noćnom režimu rada kao sustav upravljanja i regulacije, obzirom na prometno opterećenje i karakteristike raskrižja, odnosno pješačkog prijelaza izabrano je potpuno ovisno upravljanje o prometu, odnosno prisutnosti pješaka koji čekaju na prijelaz preko ceste – objasnili su iz Grada Dubrovnika.

– Rezultat primjene detekcije očituje se povećanjem razine sigurnosti pješaka, smanjenjem vremena čekanja pješaka i vozila, broja zaustavljanja i općenito boljim prometnim tokom odnosno smanjenjem gužvi koje se javljaju na ovom raskrižju – istakli su iz Gradske uprave.

Prometni elaborat te Glavni projekt semaforizacije pješačkog prijelaza izradio je Promel projekt.

Pročitajte još

‘NAPRAVLJEN VELIK POSAO’ Završena energetska obnova vrtića Izviđač

Dulist.hr

STIŽE PET NOVIH BUSEVA Libertas nastavlja pomlađivati vozni park

Dulist

TRADICIONALNO DRUŽENJE Dubrovnik Christmas Reception održan u Londonu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija