Grad

PROMIŠLJANJE BUDUĆNOSTI ‘Diskorsi o Gradu’ uz Robina Harrisa

Povjesničar i publicist Robin Harris, autor knjige ”Povijest Dubrovnika’ prvi je gost serije razgovora ‘Diskorsi o Gradu’.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, riječ je o projektu kojim će se u seriji razgovora s poznavateljima i prijateljima Grada iz Hrvatske i svijeta pokušati dati doprinos originalnom promišljanju dubrovačke budućnosti i novim idejama o pitanjima koja zaokupljaju grad.

Kroz prizmu povijesti dat će se pogled na budućnost i govoriti o mogućim rješenjima za probleme poput prometa, modernog turizma, managementa u kulturi, potpore mladima i slično.

-‘Diskorsi o Gradu’ otvaraju teme o kojima nam se čini da znamo sve, a često zapravo ne znamo puno. Tragajući za kvalitetnim odgovorima krećemo od dubrovačke bogate prošlosti tražeći inspiraciju za nova promišljanja – navode iz gradske uprave.

U Sponzi, u čitaonici Državnog arhiva Dubrovnik, 1. travnja s početkom u 13 sati, gost ‘Diskorsa o Gradu’ je povjesničar, novinar, publicist Robin Harris, autor brojnih knjiga među kojima posebno mjesto zauzima ‘Povijest Dubrovnika’. Doktorirao je suvremenu povijest na Oxfordu, bio je posebni savjetnik britanske vlade, ali i osobni savjetnik premijerke Margaret Thatcher. Na ‘Diskorsima o Gradu’ govorit će o političkom, gospodarskom i društvenom životu nekadašnjeg Dubrovnika, a uz njega sudjelovat će i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, dubrovački povjesničari i studenti povijesti.

Pročitajte još

NOVO RUHO TRSTENOG Radovi na uljepšavanju mjesta privedeni kraju

Dulist

Evo kad se u kolovozu neće moći ući na parkirališta oko Graca

Dulist

NAKON ŠEST GODINA Riba se vratila na Peskariju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija