Natrag
26.4.2019 15:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

PROMIŠLJANJE BUDUĆNOSTI ‘Diskorsi o Gradu’ uz Robina Harrisa

31.3.2019 @ 20:14 Dulist Grad

Podijelite:

Povjesničar i publicist Robin Harris, autor knjige ”Povijest Dubrovnika’ prvi je gost serije razgovora ‘Diskorsi o Gradu’.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, riječ je o projektu kojim će se u seriji razgovora s poznavateljima i prijateljima Grada iz Hrvatske i svijeta pokušati dati doprinos originalnom promišljanju dubrovačke budućnosti i novim idejama o pitanjima koja zaokupljaju grad.

Kroz prizmu povijesti dat će se pogled na budućnost i govoriti o mogućim rješenjima za probleme poput prometa, modernog turizma, managementa u kulturi, potpore mladima i slično.

-‘Diskorsi o Gradu’ otvaraju teme o kojima nam se čini da znamo sve, a često zapravo ne znamo puno. Tragajući za kvalitetnim odgovorima krećemo od dubrovačke bogate prošlosti tražeći inspiraciju za nova promišljanja – navode iz gradske uprave.

U Sponzi, u čitaonici Državnog arhiva Dubrovnik, 1. travnja s početkom u 13 sati, gost ‘Diskorsa o Gradu’ je povjesničar, novinar, publicist Robin Harris, autor brojnih knjiga među kojima posebno mjesto zauzima ‘Povijest Dubrovnika’. Doktorirao je suvremenu povijest na Oxfordu, bio je posebni savjetnik britanske vlade, ali i osobni savjetnik premijerke Margaret Thatcher. Na ‘Diskorsima o Gradu’ govorit će o političkom, gospodarskom i društvenom životu nekadašnjeg Dubrovnika, a uz njega sudjelovat će i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, dubrovački povjesničari i studenti povijesti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana