Natrag
18.2.2019 19:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

PROMET NEKRETNINAMA Nastavlja se pad cijena u Dubrovniku

5.1.2016 @ 12:01 Dulist Grad

Podijelite:

Među najskupljim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, većina pokazuje rast traženih cijena nekretnina, osim u Dubrovniku koji nastavlja s padom cijena iz mjeseca u mjesec.

Po istraživanju portala Njuškalo.hr, u prosincu najveći rast traženih cijena po kvadratu pokazuje Mošćenička Draga u Primorsko-goranskoj županiji, dok što se tiče najvećih hrvatskih gradova, ne uključujući njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu – u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje drži Vukovar u kojem je cijena kvadrata ispod 500 eura.

Iako većina županija u priobalju bilježi oporavak cijena nekretnina, Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s trendom pada cijena nekretnina zbog kontinuiranog pada cijena kvadrata kuća dok su prosječne cijene stanova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje stabilne. Prosiječna cijena metra četvornog u najjužnijoj hrvatskoj županiji tako iznosi 2263 eura. Detaljnije, prosiječna cijena metra četvornog kuće iznosi 2105 eura, a stana 2465 eura.

Inače, cijene nekretnina u Hrvatskoj u prosincu 2015. godine pale su jedan posto u odnosu na isti mjesec 2014. godine, a četiri posto u odnosu na prosinac 2011. godine. Na Njuškalu je prošlog mjeseca oglašeno 154 000 nekretnina.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana