Grad

PROMET NEKRETNINAMA Nastavlja se pad cijena u Dubrovniku

Među najskupljim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, većina pokazuje rast traženih cijena nekretnina, osim u Dubrovniku koji nastavlja s padom cijena iz mjeseca u mjesec.

Po istraživanju portala Njuškalo.hr, u prosincu najveći rast traženih cijena po kvadratu pokazuje Mošćenička Draga u Primorsko-goranskoj županiji, dok što se tiče najvećih hrvatskih gradova, ne uključujući njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu – u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje drži Vukovar u kojem je cijena kvadrata ispod 500 eura.

Iako većina županija u priobalju bilježi oporavak cijena nekretnina, Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s trendom pada cijena nekretnina zbog kontinuiranog pada cijena kvadrata kuća dok su prosječne cijene stanova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje stabilne. Prosiječna cijena metra četvornog u najjužnijoj hrvatskoj županiji tako iznosi 2263 eura. Detaljnije, prosiječna cijena metra četvornog kuće iznosi 2105 eura, a stana 2465 eura.

Inače, cijene nekretnina u Hrvatskoj u prosincu 2015. godine pale su jedan posto u odnosu na isti mjesec 2014. godine, a četiri posto u odnosu na prosinac 2011. godine. Na Njuškalu je prošlog mjeseca oglašeno 154 000 nekretnina.

Pročitajte još

SMART PARKING Sanitat postavlja pokazivače slobodnih mjesta na parkinzima

Dulist

Preko kamera pratite uživo stanje na gradskim prometnicama!

Dulist

Saniran asfaltni zastor u Ulici od Gaja

Dulist