Grad

PROMET NEKRETNINAMA Nastavlja se pad cijena u Dubrovniku

Među najskupljim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, većina pokazuje rast traženih cijena nekretnina, osim u Dubrovniku koji nastavlja s padom cijena iz mjeseca u mjesec.

Po istraživanju portala Njuškalo.hr, u prosincu najveći rast traženih cijena po kvadratu pokazuje Mošćenička Draga u Primorsko-goranskoj županiji, dok što se tiče najvećih hrvatskih gradova, ne uključujući njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu – u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Najnižu prosječnu cijenu nekretnine i dalje drži Vukovar u kojem je cijena kvadrata ispod 500 eura.

Iako većina županija u priobalju bilježi oporavak cijena nekretnina, Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s trendom pada cijena nekretnina zbog kontinuiranog pada cijena kvadrata kuća dok su prosječne cijene stanova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje stabilne. Prosiječna cijena metra četvornog u najjužnijoj hrvatskoj županiji tako iznosi 2263 eura. Detaljnije, prosiječna cijena metra četvornog kuće iznosi 2105 eura, a stana 2465 eura.

Inače, cijene nekretnina u Hrvatskoj u prosincu 2015. godine pale su jedan posto u odnosu na isti mjesec 2014. godine, a četiri posto u odnosu na prosinac 2011. godine. Na Njuškalu je prošlog mjeseca oglašeno 154 000 nekretnina.

Pročitajte još

DUBROVAČKE TELEFONSKE GOVORNICE Digneš slušalicu, a s druge strane nema ‘tuu tuu’

Mia Njavro Banić

SJEĆANJE NA ĐELA Ugledni glazbenici zapjevali antologijsku pjesmu velikog maestra

Dulist

BRAVO! Dubrovački klasičari drugi na listi najboljih na maturi iz hrvatskog jezika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija