Politika

PROČELNIK O OŠ MARINA GETALDIĆA ‘Neprihvatljivo je da djeca 15 dana nisu imala grijanje’

Neprihvatljivo je da djeca 15 dana nisu imala grijanje – rekao je na sjednici Gradskog vijeća pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić na temu kvara sustava grijanja u OŠ Marina Getaldića.

Tema se povela na javnim potrebama u školstvu za ovu godinu, kad je vijećnik Maro Kristić naglasio kako je navodno ponašanje ravnateljice, prema informacijama koje je dobio, neprihvatljivo.

-Takvi problemi se događaju i to je posve normalno. Međutim, navodno ponašanje ravnatelja, koji desetak ili 15 dana nije reagirao i nije komunicirao s roditeljima i našao način da se ta djeca ugriju nije prihvatljivo. To, ako je istina, treba osuditi – rekao je Kristić dodavši kako se dok se čekalo da se popravi grijanje, 15 dana problem zataškavao.

Pročelnik Dživo Brčić rekao je kako su instalacije u puno škola zastarjele.

-U dvije škole mijenjamo kotlove i spremnike za grijanje. U OŠ Ivana Gundulića centralno grijanje nije radilo 7-8 godina. Osnovna škola Marina Getaldića nije spojena na hidrantsku mrežu, a projekt je u Vodovodu stajao od 2012. godine. Žao mi je što me ravnateljica nije kontaktirala po tom pitanju, jer odlično surađujemo. Nazvao sam je onog dana kada sam saznao za to, a to je bilo kad je objavljeno u medijima te me je obavijestila kako grijanje radi, ali smanjenim intenzitetom. Složit ću se s vama da je neprihvatljivo da djeca 15 dana nisu imala grijanje – odgovorio mu je Brčić dodavši kako bi volio da ga je ravnateljica odmah obavijestila. Ispričao se zbog svih neugodnosti koja su djeca imala dok je grijanje radilo smanjenog intenziteta.

Pročitajte još

SDP O LUČINOM RAZDOLJU Lobisti nam nameću zastarjelu tehnologiju. Ako župan nema što kriti, poslušat će stručnjake i građane

Andrea Falkoni Račić

Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

‘NEISPLATIVO I OPASNO’ Most poziva na sazivanje županijske sjednice o CGO Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija