Aktualno

Pripreme za požarnu i turističku sezonu

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i Vatrogasna zajednica Dubrovačko neretvanske županije održali su tematske informativno-savjetodavne sastanke na kojima su analizirane aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara.

Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku sezonu 2012., Procjene ugroženosti i Planove zaštite i spašavanja te pripreme za potencijalno sušno razdoblje.

Na sastancima su uz organizatore sudjelovali predstavnici jedinica lokalne samouprave,   inspektorata PU dubrovačko neretvanske, šumarija Metković, Dubrovnik i Korčula, pogoni HEP u Metkoviću, Pločama i Dubrovniku, Nacionalni park Mljet, JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Regionalno tijelo za razminiranje.

Cilj i svrha sastanaka bilo je između ostalog utvrditi i uskladiti provedbu posebnih mjera zaštite od požara te mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju stanovništva u slučaju velike nesreće ili katastrofe, a prvenstveno mjera evakuacije i zbrinjavanja turista a sukladno Planovima zaštite i spašavanja koje su usvojile jedinice lokalne samouprave odnosno Planova evakuacije i zbrinjavanja turista u ljetnom razdoblju.
Regionalni sastanci za sve sudionike održali su se 7. svibnja u Opuzenu i 8. svibnja u Dubrovniku.    

                                                                                                                 

Pročitajte još

Sanitat nastavlja zaprašivanje komaraca, evo gdje i kad

Dulist

NAJPOŽELJNIJI POSLODAVAC U TURIZMU Valamar lansirao novu web stranicu

Dulist

MILOSLAVIĆ O PUCNJAVI NA PLOČAMA ‘Ovo je izdvojen događaj, sigurnost na taksi stajalištima nije ugrožena’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija