Sport

PRIPREME ZA EURO Dođite u Gruž podržati ‘Barakude’ prije Beograda!

PRIPREME ZA EURO Dođite u Gruž podržati 'Barakude' prije Beograda!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je pripreme u Zagrebu, a uoči puta na Europsko prvenstvo u Beogradu odigrat će još pripremni turnir u Gružu.

Podsjetimo, ‘Barakude’ su posljednjih nekoliko dana trenirale s Mađarima, protiv kojih su u prijateljskoj utakmici slavili s 14:10, a nakon dvodnevnog odmora okuplja se u Dubrovniku.

Naime, HVS je uoči Eura organizirao pripremni turnir u Gružu, a bitno je naglasiti kako će ulaz na sve utakmice biti besplatan.

Uz domaćina Hrvatsku na turniru će nastupiti Brazil Ratka Rudića, za koje nastupaju Jugaši Perrone i Vrlić, potom Crna Gora bivših Jugaša Nikole Janovića i Aleksandra Ivovića te Njemačka.

– Nakon Amerike, gdje smo napravili najveći dio posla, završili smo i drugi dio priprema. Ova tri dana u Zagrebu smo, nadam se, jako dobro iskoristili da neke stvari koje smo radili u Americi dovedemo do jednog višeg nivoa. Imali smo odličnog sparing partnera u reprezentaciji Mađarske, fenomenalnoj momčadi iz vrha svjetskog vaterpola. Zaista, ovim dijelom priprema mogu biti itekako zadovoljan. Nažalost, te ozljede koje nas prate su nekako poremetile mir u reprezentaciji, ali što je tu je. Ostali smo bez dva izuzetno važna igrača koji su nam puno značili u igri. Idemo u Beograd s 13 igrača koji će biti najbolji u ovom trenutku za hrvatsku reprezentaciju! – kazao je izbornik Ivica Tucak.

– Već 1. siječnja navečer okupljamo se u Dubrovniku. Slijedi završni dio priprema, turnir s reprezentacijama Crne Gore, Njemačke i Brazila. Nadam se da ćemo sve stvari, koje možemo u tom kratkom periodu napraviti, dovesti do još višeg nivoa te da ćemo Europsko prvenstvo dočekati spremni – istaknuo je Tucak, koji je dao svoju procjenu hrvatskih ambicija.

– Idemo s određenim ambicijama; želja je uvijek hrvatske reprezentacije pokušati ući u borbu za medalju. Bez obzira na silne probleme, mislim da imamo jednu dobru atmosferu. Ja sam umjereni optimist! – zaključio je Tucak.

Hrvatska u Beograd putuje 8. siječnja iz Tivta, a 10. siječnja otvara Europsko prvenstvo u beogradskoj Kombank areni utakmicom protiv domaćina.

Raspored utakmica na pripremnom turniru:
4. 1. 2016. – ponedjeljak
1. kolo
17:00 Njemačka – Crna Gora
18:20 Hrvatska – Brazil

5. 1. 2016. – utorak
2. kolo
11:00 Crna Gora – Brazil
12:20 Hrvatska – Njemačka

3. kolo
17:00 Njemačka – Brazil
18:20 Hrvatska – Crna Gora

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist