Aktualno

Pripravnici u gostima kod Vlahušića

Andro Vlahušić

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je upriličio primanje u Velikoj vijećnici za pripravnike koji su se zaposlili uz potpore Grada Dubrovnika.

Pripravništvo je mjera poticanja mladih, obrazovanih građana Dubrovnika, a samo ove godine za to je Grad Dubrovnik izdvojio više od milijun kuna za potporu poslodavcima koji su odlučili zaposliti pripravnike, kojih trenutno stažira 58.

– Kada smo krenuli s projektom, davali smo novac tvrtkama koje bi trebale naći zaposlenike, ali na natječaj se nije nitko javio. Nakon toga smo odlučili okrenuti priču i novac davati mladima koji bi tražili posao i onda se projekt pokazao uspješnim – istaknuo je Vlahušić te dodao kako su i poslodavci pokazali razumijevanje, te bi mlade pripravnike ostavili na radnom mjestu i nakon isteka tog ugovora.

– Drago nam je da iz godine u godinu imamo sve više mladih koji se zapošljavaju preko potpore Grada Dubrovnika. Program se pokazuje uspješnim, mladi nalaze posao i skupljaju iskustvo. Ove godine smo imali najviše zainteresiranih, a sada kreće natječaj za zapošljavanje za sljedeću godinu – istaknuo je pročelnik za more, turizam i poduzetništvo Milan Perić a ujedno i najavio natječaj za iduću godinu.

Dasen Jasprica, predsjednik dubrovačkog Zavoda za zapošljavanje kazao je kako svake godine  pokušavaju smanjiti broj nezaposlenih.

– Mislim da projekta poput ovog nema nigdje u Hrvatskoj – istaknuo je Jasprica.

Nakon govora službenih osoba na red su došli pripravnici i poslodavci iz različitih struka, koji su s riječima hvale ocijenili ovaj projekt.
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist