Aktualno

Pripravnici u gostima kod Vlahušića

Andro Vlahušić

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je upriličio primanje u Velikoj vijećnici za pripravnike koji su se zaposlili uz potpore Grada Dubrovnika.

Pripravništvo je mjera poticanja mladih, obrazovanih građana Dubrovnika, a samo ove godine za to je Grad Dubrovnik izdvojio više od milijun kuna za potporu poslodavcima koji su odlučili zaposliti pripravnike, kojih trenutno stažira 58.

– Kada smo krenuli s projektom, davali smo novac tvrtkama koje bi trebale naći zaposlenike, ali na natječaj se nije nitko javio. Nakon toga smo odlučili okrenuti priču i novac davati mladima koji bi tražili posao i onda se projekt pokazao uspješnim – istaknuo je Vlahušić te dodao kako su i poslodavci pokazali razumijevanje, te bi mlade pripravnike ostavili na radnom mjestu i nakon isteka tog ugovora.

– Drago nam je da iz godine u godinu imamo sve više mladih koji se zapošljavaju preko potpore Grada Dubrovnika. Program se pokazuje uspješnim, mladi nalaze posao i skupljaju iskustvo. Ove godine smo imali najviše zainteresiranih, a sada kreće natječaj za zapošljavanje za sljedeću godinu – istaknuo je pročelnik za more, turizam i poduzetništvo Milan Perić a ujedno i najavio natječaj za iduću godinu.

Dasen Jasprica, predsjednik dubrovačkog Zavoda za zapošljavanje kazao je kako svake godine  pokušavaju smanjiti broj nezaposlenih.

– Mislim da projekta poput ovog nema nigdje u Hrvatskoj – istaknuo je Jasprica.

Nakon govora službenih osoba na red su došli pripravnici i poslodavci iz različitih struka, koji su s riječima hvale ocijenili ovaj projekt.
 

Pročitajte još

[VIDEO] KAKAV PROPUST Promoviraju Crnu Goru kadrovima iz Dubrovnika!

Dulist

PUŠILI I PILI U ZRAKOPLOVU Pri slijetanju u Podgoricu privedeno 13 pomoraca, među njima i četiri Hrvata

Dulist

Od ponedjeljka ponovno prometuje i Libertasova linija 17 A

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija