Hrvatska

Princ Charles dolazi u Hrvatsku, hoće li doći i u Dubrovnik?

Princ Charles dolazi u Hrvatsku, hoće li doći i u Dubrovnik?

Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla službeno će posjetiti Hrvatsku, Kosovo, Crnu Goru i Srbiju u ožujku 2016. godine.

Princ Charles posjetio je ovaj dio jugoistočne Europe osam puta. Ovo je prvi službeni posjet Vojvotkinje od Cornwalla Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji, piše Jutarnji.hr

Charles je britanski prijestolonasljednik koji nosi titulu princa Walesa. S Camillom Parker Bowles u braku je od 2005. godine.

Prije nje, bio je u braku s princezom Dianom. Njihov brak počeo se raspadati pet godina nakon vjenčanja, a za propast braka medija su predstavljali Charlesa zbog čega u javnosti nije bio pretjerano omiljen. Njihov brak službeno je završio rastavom 28. kolovoza 1996. godine, a godinu dana kasnije, 31. kolovoza, bivša princeza od Walesa poginula je u prometnoj nesreći.

Iako mnogima nije omiljeni član kraljevkse obitelji, tijekom svojih službenih posjeta princ uglavnom odaje dojam pristupačne i duhovite osobe.

Uz život princa Charlesa vežu se i neki zanimljivi detalji.

Iako ima 67 godina, nema mobitel jer mu je lakše putovati s telefonistom.

Nikada nije uzeo slobodan dan, čak ni za Božić. Životni moto kojim se vodi je ‘‘Učiniti svijet boljim mjestom za život, a takav posao ne priznaje odmor.’ Sa sobom na putovanje uvijek nosi opremu za golf, a nikud ne ni bez čačkalice koju su samo za njega izradili od posrebrene dikobrazove bodlje.

Omiljeni film ju je ‘Titanic’, a jedini film Martina Scorsesea koji je pogledao je ‘Taksist’. Njegov omiljeni glazbenik je Leonard Cohen.

Odjeća koju nosi pere se samo na ruke, a vlasnik je 500 istih odijela. Obožava piti čaj Earl Grey i to s medom. Jednom prilikom se pohvalio kako mu odlično ide pripremanje tosta.

– Treba ga dobro zapeći s obje strane – rekao je. Omiljeno jelo mu je velška voćna torta.

Okušao se i u glumačkoj ulozi u seriji ‘Coronation Street gdje je glumio sebe, piše Jutarnji.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist