Grad

‘PRIMILI STE NAS BEZ STRAHA’ Iz Carnivala zahvalili Hrvatskoj i Dubrovniku za repatrijaciju pomoraca

'PRIMILI STE NAS BEZ STRAHA' Iz Carnivala zahvalili Hrvatskoj i Dubrovniku za repatrijaciju pomoraca

Carnival Cruise Line zahvalio je Gradu Dubrovniku i Republici Hrvatskoj nakon prošlotjedne izuzetne suradnje i razumjevanja između svih uključenih u operaciju iskrcaja i povratka gotovo 3000 Carnivalovih članova posade svojim državama, kućam i obiteljima, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Industrija za kružna putovanja brodovima, spaja ljude cijelog svijeta pa tako i Carnival Cruise Line uvijek s ponosom ističe da ima posadu i zaposlenike sastavljenu od 110 različitih nacija iz cijeloga svijetu koji žive i rade zajedno na Carnivalovim brodovima. U normalnim uvjetima operacija kao što je Carnival je izuzetno kompleksna i zahtjevna. U zadnjih par mjeseci cijelokupna svjetska situacija je uveliko otežala normalno funkcioniranje cijele kružne industrije pa tako i povratak Carnival posade, njih 26 000, svoijm kućama i obiteljima. Dok je cijeli svijet bio u strahu od pandemije i bolesti, mnoge države su bile zatvorile svoje granice, neke čak i za svoje državljane, komercijalni letovi su bili obustavljeni ili ograničeni, imigracijski zakoni su se mjenjali gotovo svakodnevno – istaknuli su z Carnivala.

-Na veliku sreću, Carnival Cruise Line je prepoznat po svojoj iskrenosti i ima prijatelje posvuda u svijetu. Danas se želimo zahvaliti našim dragim prijateljima u Republici Hrvatskoj, Gradu Dubrovniku, Luci, Kapetaniji, Agenciji, touroperatorima, Zračnoj luci Dubrovnik, hrvatskoj policiji i svim ostalim organima vlasti, vrijednim ljudima velikog srca koji su nas prihvatili bez straha i ustručavanja. Imali su puno povjerenje u nas i našu iskrenost i dozvolili povratak kućama 3000 članova naše posade iz različiti dijelova svijeta. Kućama su vraćeni ne samo hrvatski državljani i državljani susjednih zemalja kao što su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Srbija, Makedonija, Italija, nego i državljani ostalih europskih zemalja, ali isto tako i državljani Indonezije i Filipina koje smo uspjeli poslati njihovim kućama komercijalnim letovima. Ne možemo dočekati trenutak da ponovno krenemo s kružnim krstarenjima i da dovedemo naše brodove, posadu i goste u Dubrovnik da uživaju ovome predivnome i jedinstvenom gradu – rekla je predsjednica Carnival Cruise Line-a Christine Duffy.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović