Sport

PRIJEM KOD JELKE TEPŠIĆ Mlade judašice odnijele državno zlato

PRIJEM KOD JELKE TEPŠIĆ Mlade judašice odnijele državno zlato

Mlade sportaše Judo kluba Dubrovnik 1966. primili su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Dživo Brčić povodom njihovog uspjeha na Prvenstvu Hrvatske gdje su odnijeli čak šest medalja.

Anđela Violić i Nika Viđen osvojile su naslove državnih prvakinja u judu. Violić je bila najbolja na prvenstvu mlađih seniora u kategoriji do 70 kilograma, pobijedivši sve tri borbe, dok je Viđen bila slavila na prvenstvu za mlađe kadete u kategoriji do 57 kilograma, pobijedivši sve četiri. Petrunjela Pavić i Josip Bulić osvojili su srebro u kategoriji za mlađe seniore i seniorke, a Marko Vareškić osvojio je broncu u istoj kategoriji. Marko Tomašević osvojio je broncu u kategoriji za mlađe kadete i kadetkinje.

Prijemu su prisustvovali judaši Nika Viđen, Anđela Violić, Petrunjela Pavić, Josip Bulić, Marko Vareškić i Marko Tomašević, u pratnji glavnog trenera Matea Semiza, predsjednika kluba Frana Stjepovića i člana uprave Igora Jankovića.

Zamjenica Tepšić i pročelnik Brčić čestitali su na ostvarenim medaljama, a s vodstvom kluba razgovarali su o izradi ‘Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018.’, sportskim grupama za najmlađe koje su u planu u popodnevnim smjenama u Dječjim vrtićima Dubrovnik, te financiranju potreba klubova iz gradskog proračuna.

– Gradska uprava u proračunu za 2019. godinu predvidjela je nešto više od milijun kuna za održavanje sportskih natjecanja kojima će domaćin biti Dubrovnik, što će obuhvatiti i Europski judo kup – istaknuo je Brčić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist