Aktualno

PRIJE POMORSKE ‘Profesor’ s lažnom diplomom radio u još jednoj dubrovačkoj školi

Ravnatelj Privatne gimnazije Dubrovnik Tomislav Franušić jučer je kazao kako je profesor M. M. radio i u njihovoj školi te da je predavao fiziku, a ponekad i matematiku.

– Sve što sam danas čuo navodi da se radi o istoj osobi. Dosad nigdje nije javno objavljeno njegovo ime, ali pretpostavljam da je to taj profesor. Svakako smatram da bi trebalo i njemu dati priliku da objasni razloge ovog postupka. Osobno cijeli dan ne mogu doći k sebi jer je na mene kao pedagog i predavač ostavio izuzetno dobar dojam. Ali taj čin nikako ne mogu podržati. Kod nas je došao predavati kao apsolvent, donio je potvrdu i bio je jedini koji se javio na natječaj jer je u Dubrovniku izuzetno teško naći profesora fizike i matematike – prisjetio se ravnatelj Franušić za Jutarnji.

Rekao je da je kod njih radio nekih godinu i pol dana kao vanjski suradnik te da se kasnije zaposlio u dubrovačkoj Pomorskoj školi nakon što je navodno diplomirao.

– Radi se o izuzetno mladom čovjeku o kojem sam ranije mislio sve najbolje. Ostavljao je dojam stručnog pedagoga, pa i đaci su ga voljeli. Međutim, ako je ovo sve istina, to djelo nikako ne mogu podržati, no ne bih želio dodatno nadolijevati – rekao je ravnatelj Franušić.
Ministrica Divjak potvrdila je da je ovo 13. slučaj lažne diplome, a nakon toga nađen je još jedan novi slučaj lažne diplome zaposlenika škole za cestovni promet.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

LUČKA UPRAVA O KORONAVIRUSU ‘Pratimo situaciju ususret prvom kruzeru’

Andrea Falkoni Račić

IZ HGK PORUČUJU: ‘Gospodarstvenici moraju biti oprezni, ali mjesta panici nema’

Dulist

ZRAČNA LUKA DUBROVNIK ‘Nije došlo do otkazivanja letova, ali bilježimo pad prometa putnika’

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija