Aktualno

PRIJE POMORSKE ‘Profesor’ s lažnom diplomom radio u još jednoj dubrovačkoj školi

Ravnatelj Privatne gimnazije Dubrovnik Tomislav Franušić jučer je kazao kako je profesor M. M. radio i u njihovoj školi te da je predavao fiziku, a ponekad i matematiku.

– Sve što sam danas čuo navodi da se radi o istoj osobi. Dosad nigdje nije javno objavljeno njegovo ime, ali pretpostavljam da je to taj profesor. Svakako smatram da bi trebalo i njemu dati priliku da objasni razloge ovog postupka. Osobno cijeli dan ne mogu doći k sebi jer je na mene kao pedagog i predavač ostavio izuzetno dobar dojam. Ali taj čin nikako ne mogu podržati. Kod nas je došao predavati kao apsolvent, donio je potvrdu i bio je jedini koji se javio na natječaj jer je u Dubrovniku izuzetno teško naći profesora fizike i matematike – prisjetio se ravnatelj Franušić za Jutarnji.

Rekao je da je kod njih radio nekih godinu i pol dana kao vanjski suradnik te da se kasnije zaposlio u dubrovačkoj Pomorskoj školi nakon što je navodno diplomirao.

– Radi se o izuzetno mladom čovjeku o kojem sam ranije mislio sve najbolje. Ostavljao je dojam stručnog pedagoga, pa i đaci su ga voljeli. Međutim, ako je ovo sve istina, to djelo nikako ne mogu podržati, no ne bih želio dodatno nadolijevati – rekao je ravnatelj Franušić.
Ministrica Divjak potvrdila je da je ovo 13. slučaj lažne diplome, a nakon toga nađen je još jedan novi slučaj lažne diplome zaposlenika škole za cestovni promet.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Maturanti svoj dan proslavili bez izgreda

Dulist

Pašalić dobio uporabnu dozvolu za Marinu Frapu

Dulist

Orlandova godina i na dopisnici Hrvatske pošte

Dulist