Vaše vijesti

PRIJATELJSKA SURADNJA Dom učenica Dubrovnik u posjetu ‘kolegama’ iz Budimpešte

PRIJATELJSKA SURADNJA Dom učenica Dubrovnik u posjetu 'kolegama' iz Budimpešte

Dom učenica Dubrovnik već 19 godina njeguje suradnju s đačkim domom iz prijateljskog grada Budimpešte, a u sklopu kojeg djeluju i Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom. I ove godine, krajem kolovoza, bili su domaćini maturantima Hrvatske gimnazije i njihovim profesoricama koji su tijekom svog boravka obišli kulturne znamenitosti Dubrovnika i Cavtata.

Pred božićne i novogodišnje blagdane pohvaljene učenice Doma učenica Dubrovnik u pratnji ravnateljice Sandre Merdžan, odgajateljice Đeni Halilović Ramčić i psihologinje Darije Stanić, već su tradicionalno posjetile Budimpeštu, gdje su im domaćini bili prijatelji iz HOŠIG-a.

U pratnji profesora iz HOŠIG-a, obišle su znamenitosti Budimpešte: Parlament, Baziliku sv. Stjepana, Muzej nacionalne povijesti, Budim, Trg Nacionalnih heroja te Muzej lijepih umjetnosti gdje su razgledale izložbu Rubensovih i Van Dyckovih djela te djela Flamanske škole.

U pratnji ravnateljice HOŠIG-a Ane Gojak uživale su na koncertu hvarske klape ‘Bodulke’ u Hrvatskom kulturnom centru Croatica.

Naravno, u slobodno vrijeme neizostavna je bila šetnja Vaci ulicom, a djevojkama je najzanimljivija bila vožnja na vrtuljku Budapest eye. Radosno putovanje dodatno je začinio snijeg pa je ‘palo’ i prvo ovogodišnje grudanje.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist