Natrag
23.2.2019 06:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prihod od žičare ide Libertasu

3.9.2012 @ 14:53 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Libertas je ostvario 16 posto veće prihode od prodaje karata, izvjestio je danas direktor Đuro Deranja na kolegiju komunalaca. Također je istaknuo kako je u tijeku javna nabava za 10 Isuzu i 6 Man – ovih autobusa.

-Mi imamo svega 16 autobusa sa klimom, a u kvaru su 2,3. Libertasu trebaju novi autobusi – naglasio je Deranja. Cijena njihove nabave sa novim sustavom naplatom je oko 25 milijuna kuna.
 
– Prošle godine isplatili smo 9 autobusa i stari sustav naplate. EBRD-u još imamo platiti nekoliko rata kredita –  napomenuo je  Deranja.

Što se pak tiče žičare na Srđu, gradonačelnik Vlahušić napomenuo je kako je u dogovorima s Ministarstvom te kako će Grad dobiti koncesiju za žičaru koju će dati Libertasu.
– Predložit ću da o cijeni, duljini, uvjetima, odlučuje Gradsko vijeće dvotrećinskom većinom – naglasio je gradonačelnik dodavši kako će se žičara uključiti kroz sustav Libertasovih pokaza.

– Imamo najjeftiniji gradski prijevoz u Hrvatskoj, a najskuplju kartu – dodao je gradonačelnik Vlahušić na kolegiju komunalaca.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana