Natrag
17.2.2019 15:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Približava nam se frontalni poremećaj

13.12.2012 @ 9:38 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Anticiklonalno polje nad Jadranom polagano slabi, a sa sjeverozapada se očekuje približavanje doline s frontalnim poremećajem, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Temperatura zraka zabilježena u 9 sati u Dubrovniku iznosi 2 stupnja uz vedro vrijeme te uz relativnu vlažnost od 25 posto i tlak zraka 1024 hektopaskala.
 
Na otvorenome moru, tijekom dana i uz obalu jugoistočni vjetar u jačanju na 6 do16 čvorova, a u noći na 12 do 22 čvora.
 
Još u početku uz obalu uglavnom sjeveroistočni i istočni vjetar 6 do12 čvorova. More u jačanju na 2 do 3. Vidljivost 10 do 20 kilometara, ponegdje 4 do 10 kilometara zbog sumaglice. Postupno naoblačenje i to prvo na otvorenome moru gdje je moguća i slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka će još pasti, dnevna bez veće promjene.
 
I dalje su na snazi zimski uvjeti vožnje na državnim cestama na području doline Neretve, javljaju iz Županijskog centra 112.
 
Voda za piće u vodovodnom sustavu NPKL (Neretva-Pelješac-orčula-Lastovo) zdravstveno je ispravna i može se koristiti za piće.
 
Iz ŽC 112 također javljaju kako su jučer u 12.48 zabilježili jednu prometnu nesreću na Jadranskoj turistčkoj cesti kod Debelog Brijega, kao i jedan slučaj požara u 13.44 sati na jednom dimnjaku u Dubrovniku, kojeg su Vatrogasci ubrzo ugasili.
 
Do 31.prosinca između 8.30 i 17 sati zbog sanacije pokosa državne ceste D8 Jadranske magistrale, između petlje Ilijina Glavica do odmorišta vidikovac Orsula, promet će ići naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz regulaciju semafora.
 
Vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na Jadranskoj magistrali (D8) od 17. do 17. +455 kilometra, zbog radova na izgradnji Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Klek.
 
Zbog radova na dionici D8 između Čilipa i Grude, u smjeru Graničnog prijelaza Karasovići vozi se makadamskom cestom.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana