Zanimljivosti

PREPUNI DOJMOVA KUD Natko Nodilo gostovao na Smotri otočnog folklora

KUD ‘Natko Nodilo’ s Mljeta nastupio je na tradicionalnoj 9. Smotri otočnog folklora u Jelsi na Hvaru proteklog tjedna. Manifestacija se održala na Trgu Hrvatskog narodnog preporoda – ‘Pjaci’, između stoljetnih starih kamenih mira.

-Tako smo proteklog vikenda putovali na Hvar i predstavili svoj otok našim tradicionalnim starim izvornim plesovima Škampa Boško, i mljetskom poskočicom. Osim nas koji smo svojim plesovima predstavili Mljet, svoje su otoke predstavili i KUD „Šolta“, Šoltu, BFD „Ciciljona“, Brač, KUD „Jelsa“, i veterani KUD-a „prof. Ćiro Gamulin“, klapa „Priženca“, otok Hvar. U lijepom programu koji je potrajao više od sat vremena su se izmjenjivali izvođači, a sve je pratila publika na prepunom trgu i sve sudionike nagradila zasluženim pljeskom – ističu iz KUD-a.

-Još je sezona, svi radimo i znamo kako se teško organizirati za negdje otputovati dva dana. Zato se svim svojim članovima zahvaljujem na trudu i odricanju, jer je to jedini način kako smo mogli realizirati ovo putovanje, i predstavljati svoj otok. Isto tako za realizaciju ovog putovanja se zahvaljujem JVP Mljet i njihovom Zapovjedniku Mariju Dabeliću, načelniku Općine Mljet Đivu Marketu te prijateljima iz mješovite klape Kurenat – naglašavaju.

Autor fotografija: Nikola Radovani

Pročitajte još

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

‘Dubrovnik – tamo gdje je srce’: Paljetkovi stihovi inspiracija nove online kampanje TZ-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija