Zanimljivosti

Preminuo Ivica Barišić

Preminuo Ivica Barišić

Preminuo je Ivica Barišić glumac Kazališta Marina Držića.  Komemoracija će se održati u Kazalištu Marina Držića sutra, 12. travnja 2013. u 12 sati.

Rodio se u Sisku 1960. godine. Diplomirao glumu na Akademiji Dramskih Umjetnosti u Zagrebu (1984.g.). Bio je u stalnom angažmanu u Zagrebačkom kazalištu lutaka od 1984. do 1987. godine.

Na Susretu lutkara i lutkarskih kazališta u Osijeku (SLUK) dobio je 1984. nagradu za ulogu Kralja u predstavi „Dugonja,trbonja i vidonja“, a na bijenalu lutkarstva u Bugojnu 1987. nagradu žirija i publike za lutkarsku monodramu „Ogovaranja iliti najdraži posao na svijetu“.

Od 1988. bio je u stalnom glumačkom angažmanu u Kazalištu Marina Držića, gdje je ostvario niz značajnih uloga. Najviše ćemo ga pamtiti po ulogama u predstavama: "Početak zimskog perioda" Jasmine Reze, "Teštament" Vanče Kljakovića, "Mali princ" Antoinea de Sainta – Exuperya, "Pitanje časti" Lutza Hubnera. Njegova najdraža uloga koju je igrao sa jednakim žarom u različitim prigodama i na različitim scenama jest Bokčilo iz predstave "Dundo Maroje" Marina Držića.

Komemoracija će se održati u Kazalištu Marina Držića sutra, 12. travnja 2013. u 12 sati.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist