Grad

Preminuo gospar Tomo Vlahutin

Preminuo gospar Tomo Vlahutin

Preminuo je Tomo Vlahutin, nekadašnji ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara, dugogodišnji djelatnik u kulturi i turizmu te Rotarijanac.

Vlahutin je ostavio dubok trag u kulturnom i turističkom životu Grada. Dužnost ravnatelja DLJI vršio je od 1991. do 1996. godine, a Dubrovčani posebno pamte njegovu ulogu u ratnoj 1992. godini, kada je u večeri otvaranja 43. Dubrovačkih ljetnih igara, najavljujući festival posvećen Dubrovčanima, dubrovačkim braniteljima i prognanicima, preko Radio Dubrovnika odaslao poruku:

„…Danas će muze doista šutjeti, okrutno i neprijateljski prisiljene na to. Ali ne zadugo. Jer presijecanje kontinuiteta Igara bilo bi presijecanje korijena dubrovačke kulture. I zato će ovog ljeta u ranjenom Gradu igrati ono što je moguće. Dubrovnik je ovog trenutka siromašan, ali duhom bogat…“

Te godine Festival je bio namijenjen Dubrovčanima, dubrovačkim braniteljima i prognanicima, a kontinuitet održavanja je očuvan.

Gospar Vlahutin napustio nas je nakon kratke bolesti.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović