Politika

“Premijerova podrška Vlahušiću je skandalozna”

Potpredsjednik HDZ-a Antun Kisić održao je danas konferenciju za novinare vezano za izjavu predsjednika Vlade  Zorana Milanovića oko podrške gradonačelničkom kandidatu HNS-a Andru Vlahušiću.

– Zoran Milanović, bez obzira što je predsjednik SDP-a, on sve izjave koje daje i kao predsjednik Vlade. I nakon prvog kruga u kojem je SDP imao svog kandidata i kada je izjavio kako nisu mogli ići u koaliciju s HNS-om zbog nepravomočne presude njihovom kandidatu, nakon drugog kruga izjavio je da podržava Andra Vlahušića za gradonačelnika. To je skandalozno – istaknuo je Kisić dodavši:

– Također je rekao kako je gradonačelnik Vlahušić počinio grešku, ali da u njoj nema kompromitirajućih elemenata. A do jučer je govorio da je nepravomočno osuđena osoba, a sad je to nazvao greškom i upustio se u ocjenjivanje nepravomočne presude. Time direktno utječe na pravosuđe i direktno se upleo u postupak sudske vlasti. A to je opasno za RH, vladavinu prava i Ustava – poručio je Kisić upitajući se što sada misle hrvatski suci.

– Udruga sudaca u ovom predizbornom trenutku ne može se oglasiti i reći da je ovo uplitanje u sudstvo jer bi ih napali da se uključuju u predizbornu kampanju. Stoga je moja obveza kao pravnik upozoriti građane na ovo – naglasio je.

– Kakvu to poruku šalje predsjednik Vlade osobito kada je ministar Jovanović grubo oklevetao, napao i ponizio Ustavni sud komentirajući odluku tog suda – upitao se.
– Iščitava se poruka da za neke vrijedi samo sud njihove partije a da odluke drugih vlasti i tijela nisu bitne. Još samo čekam da netko reće kako se ne treba držati zakona kao pijan plota – istaknuo je Kisiš ponovivši kako je takva izjava predsjendnika Vlade Milanovića direktan pritisak na sudsku vlast.

– Pogotovo u okolnostima kada danas još uvijek nemamao pismeni otpravak ove presude, niti imamo pokrenut proces pred drugostupanjskim sudom. No predsjednik Vlade je po vokaciji i struci pravnik, koji očito ne može reći da mu ta materija nije poznata ili da se zabunio. On je povrijedio sudsku vlast, sudsku struku, fakultet koji je završio. I predsjednik države koji je pravnik i profesor, što je još čudnije, y nije se uključio u raspravu – dodao je Kisić naglasivši kako je granica između demokracije i anarhije vrlo tanka.

– Stoga je ovakva izjava predsjednika Vlade neoprostiva – napomenuo je.

– Na ovaj način povrijeđeni su i neki članovi SDP-a među kojima su ljudi koje poštujem i cijenim. Znam da ovo pred drugi krug izbora zvuči kao demagogija, ali ja to zaista tako mislim. Stoga poručujem građanima Dubrovnika da u nedjelju misle svojom glavom i da ne dozvole da se nad Dubrovnik ponovo dogodi manipulacija i da eventualno budemo imali pravomočno osuđenog gradonačelnika. Posljedice ovoga što je gradonačelnik napravio vidim kao čistu osvete, a on je uz podršku predsjednika Vlade, promijenio Zakon o upravljanju zidinama, u trenutku kada je Gradsko vijeće raspušteno i nije zasjedalo dva mjesec – zaključio je Kisić. 

Pročitajte još

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija