Natrag
21.2.2019 04:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

PREMIJER U OBILASKU LAZARETA ‘Odličan primjer korištenja EU fondova’

31.8.2018 @ 16:00 Dulist Aktualno
11;11

Podijelite:

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je u društvu gradonačelnika Mata Frankovića i ostale mu svite radove na obnovi tri lađe kompleksa Lazareti u sklopu 33,8 milijuna kuna vrijednog projekta ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnik’.

Premijer tom prilikom nije davao izjave, ali je u kasnijoj prilici projekt ocijenio ‘odličnim primjerom korištenja EU fondova’.

Podsjetimo, ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ projekt je obnove i opremanja kulturne baštine, s ciljem veće atraktivnosti i prepoznatljivosti tog povijesnog kompleksa. Projekt je nastao 2015. godine, a 2016. godine prijavljen je na EU fondove. Prošle godine Grad Dubrovnik potpisao je ugovor vrijedan 33,8 milijun kuna, od čega je 26 milijuna kuna europskih sredstava, sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje te s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

Ugovor o izvođenju radova na obnovi tri lađe, koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, potpisali su krajem travnja 2018. Zavod za obnovu Dubrovnika i zajednica ponuditelja Alfa plan građenje., Građevinar Quelin i Con-Teh, nakon uspješno provedenog postupka javne nabave. Vrijednost ugovora iznosi 20,6 milijuna kuna s PDV-om.

Projekt ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru obnove kulturne baštine. Provodi se zajedno s nositeljem projekta Gradom Dubrovnikom i deset partnera – Zavod za obnovu Dubrovnika, DURA, TZ Dubrovnik, FA Linđo, Udruga Deša, Socijalno poduzeće Deša Pro, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga DART, Galerija Artur Sebastian Design.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana