Aktualno

PREMIJER U OBILASKU LAZARETA ‘Odličan primjer korištenja EU fondova’

PREMIJER U OBILASKU LAZARETA 'Odličan primjer korištenja EU fondova'

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je u društvu gradonačelnika Mata Frankovića i ostale mu svite radove na obnovi tri lađe kompleksa Lazareti u sklopu 33,8 milijuna kuna vrijednog projekta ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnik’.

Premijer tom prilikom nije davao izjave, ali je u kasnijoj prilici projekt ocijenio ‘odličnim primjerom korištenja EU fondova’.

Podsjetimo, ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ projekt je obnove i opremanja kulturne baštine, s ciljem veće atraktivnosti i prepoznatljivosti tog povijesnog kompleksa. Projekt je nastao 2015. godine, a 2016. godine prijavljen je na EU fondove. Prošle godine Grad Dubrovnik potpisao je ugovor vrijedan 33,8 milijun kuna, od čega je 26 milijuna kuna europskih sredstava, sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje te s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

Ugovor o izvođenju radova na obnovi tri lađe, koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, potpisali su krajem travnja 2018. Zavod za obnovu Dubrovnika i zajednica ponuditelja Alfa plan građenje., Građevinar Quelin i Con-Teh, nakon uspješno provedenog postupka javne nabave. Vrijednost ugovora iznosi 20,6 milijuna kuna s PDV-om.

Projekt ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru obnove kulturne baštine. Provodi se zajedno s nositeljem projekta Gradom Dubrovnikom i deset partnera – Zavod za obnovu Dubrovnika, DURA, TZ Dubrovnik, FA Linđo, Udruga Deša, Socijalno poduzeće Deša Pro, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga DART, Galerija Artur Sebastian Design.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist