Natrag
22.4.2019 12:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Predstavnici Županije i DUNEA-e u Bruxellesu

11.10.2013 @ 10:23 Baldo Marunčić Aktualno
2;2

Podijelite:

U Bruxellesu je od 7. do 10. listopada u organizaciji Odbora regija Europske unije održana manifestacija "Otvoreni dani 2013.", europski tjedan regija i gradova.

Na ovom događaju, koji je održan u suradnji s Europskom komisijom i Europskim parlamentom, sudjelovali su i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić. Oni su bili uključeni u organizaciju radionice „Jadransko-jonska makroregija; Od strategije do akcije" u partnerstvu sa 17 drugih regija.

Župan Nikola Dobroslavić održao je govor o važnosti Jadransko-jonske inicijative i zajedničkim interesima u raznim sektorima koji će nas dovesti do zajedničkih projekata u skladu sa  strategijom Jadransko-jonske makroregije koja će biti predstavljena tokom 2014.

Inače, ovaj ključni godišnji događaj za europske regije okupio je ove godine oko 6000 sudionika, uključujući kreatore politika, političare i stručnjake, sa svih razina vlasti. Raspravljalo se o gorućim temama s kojima se danas suočava europska regionalna politika. Događaj se odvijao u iznimno bitnom trenutku finalizacije europske kohezijske politike i donošenju višegodišnjeg financijskog okvira 2014.-2020.

Održani su i bilateralni sastanci sa regijom Veneto i regijom Molise, te prigodni domjenak u Predstavničkom uredu Dubrovačko-neretvanske županije za sve partnere i predstavnike Europskih institucija u Bruxellesu s kojima županija surađuje.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana