Kultura

Predstavljeno 20 godina obnovljenog rada Ogranka Ston Matice hrvatske

Predstavljeno 20 godina obnovljenog rada Ogranka Ston Matice hrvatske

Matica hrvatska, Ogranak Ston, u srijedu navečer predstavila je u Saloči od zrcala svoj rad i nakladničku djelatnost u povodu 20. obljetnice obnovljenog rada Ogranka.

Ogranak Ston predstavila je prof. Dalia Ficović Franušić, a sudjelovali su još i dr. sc. Vinicije Lupis, dr. sc. Tomislav Šeparović te dr. sc. Petar Palić.

Predsjednik Ogranka Joso Stepić pozdravio je  sve nazočne, a Dalia Ficović Franušić predstavila je dosadašnji rad  kao i planirane projekte. Nakon toga se u svom izlaganju dr. sc. Petar Palić posebno  osvrnuo na ulogu svećenika u očuvanju i promicanju kulturne baštine  što je  ujedno i jedna od glavnih zadaća Ogranka. Dr. sc. Vinicije B. Lupis, vrsni poznavatelj stonskih kulturno-povijesnih prilika, govorio je o svojoj dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Ogrankom, te sa stručnog stajališta predstavio svoja djela  i ostale projekte u kojima je sudjelovao. Ovo je  ujedno bila i  prilika da se dubrovačkoj publici  najave i neki novi zajednički projekti. Druženje se nastavilo uz prigodni domjenak u prizemlju knjižnice.

Tekst: Matica hrvatska Ogranak Ston

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist