Natrag
19.2.2019 22:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Predstavljena mapa “Izgubljeno među usnama”

30.8.2012 @ 7:23 Ana Prohaska Kultura
19;19

Podijelite:

Mapa „Izgubljeno među usnama“ akademika Luka Paljetka predstavljena je sinoć u prepunom Kneževu dvoru.

Mapa sadrži šest starih pjesama u prozi akademika Paljetka, ispisanih rukom prije pola stoljeća, koje je akademski slikar Rudolf Pater ilustrirao monotipijama.

Monotipije tematski prate svaku Paljetkovu pjesmu koja u sebi krije motive ljubavi i smrti, ali o odnosa muškarca i žene.

S obzirom da je svaka mapa svojevrsni original, ona je izrađena u naknadi od svega 25 komada jer je Pater za svaku mapu radio zasebne monotipije, a prevedena je i na tri jezika.

Predgovore su napisali Davor Mojaš i Tonko Marojević, a promocija je održana kroz svojevrsni performans na kojem su nastupili glumica Mirej Stanić i profesor Marjan Krajna. On je na akordeonu odsvirao argentinski tango, kojeg su za okupljene otplesali Tena Žepec i Goran Šimonji, dočaravši na taj način ljubav, o kojoj govore pjesme u mapi "Izgubljeno među usnama".
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana