DuList IN

Predstavljena knjiga Život poslije Anne Frank

U sklopu 9. Po redu Le petit festivala du Theatre večeras je održano predavanje Ivne Bruk "Life After Anne Frank" , a knjigu je predstavio Gary Goldschneider, poznati pjesnik, pijanist i svjetski poznati astrolog.

Berthe Meijer (rođ. 21. travnja 1938) preživjela je strahote Bergen-Belsen koncentracijskog logora. Ona i njezina obitelj bili su bliski prijatelji sa obitelji Anne Frank u Amsterdamu. Berthe i Anne ponovo su se susrele nedugo prije njezine smrti u stravičnom logoru, gdje je Anne maloj djeci pričala bajke kako bi oni zadržali svoju hrabrost. Da je Anne preživjela možda bi njena budućnost bila baš kao Berthina kao nizozemske novinarke. Knjiga Berthe Meijer, pod naslovom Život Nakon Anne Frank je dokaz njezine snage i hrabrosti, ne samo preživljavanja, nego i učenja kako živjeti, potpomognuta radom uglednog nizozemskog psihijatra i poznatog pisca Hansa Keilsona. U svojoj knjizi Berthe postavlja pitanje: je li moguće voditi normalan život nakon takvog traumatičnog djetinjstva? Knjiga povezuje iskustva sa izuzetnom jasnoćom i objektivnošću, ali se stalno nosi s "rupama" u memoriji, koje je stvorilo traumatično djetinjstvo Berthe Meijer. Ekskluzivno na Le Petit Festivalu predstavljamo prvo javno čitanje ulomaka iz engleskog prijevoda njene knjige koju je napravio njezin suprug Gary Goldschneider. Berthe Meijer preminula je 10. srpnja 2012 od raka jajnika.

Nakon predstavljanja knjige  Ezequiel Sanucci & Lydia Müller (Argentina/Njemačka) izveli su Cabeceo, tradicionalan, ritualan ples u tango klubovima, koji ujedno označava poziv na pokret, na upoznavanje, na zajedničko putovanje i sanjanje.

Pročitajte još

PREMIJERA Priča o Orlandu kroz plesne pokrete Conviva oduševila i velike i male

Dulist.hr

VEČER KOMEDIJE NA KAMPUSU Nasmijte se do suza sa Željkom Pervanom

Dulist

Tko je zasjeo na Željezni tron? Ako čekate kraj GoT-a, ne otvarajte ovaj članak

Dulist