Aktualno

Predstavljen prvi broj dvojezičnog magazina ‘Volim Konavle’

Prvi broj dvojezičnog, hrvatsko – engleskog magazina TZ Općine Konavle, Volim Konavle (In love with Konavle), promoviran je u petak u Konavoskim dvorima, a o njemu su nazočnima govorili načelnik Božo Lasić, direktor TZ-a Frano Herendija te glavna urednica Lidija Crnčević.

Zadovoljstvo novim proizvodom koji će na specifičan način brendirati i promovirati Konavle izrazio je načelnik Božo Lasić osobito jer je tiskan u vrijeme natjecanja za Međunarodni zlatni cvijet, dok je direktor TZ Frano Herendija istaknuo kako će se novi magazin baviti temama iz prošlosti Konavala, ali će obuhvatiti i aktualnosti vremena u kojemu živimo.

Glavna urednica Lidija Crnčević nazočne je upoznala sa sadržajem i autorskim timom koji stoji iza ovog vrijednog izdanja. U prvom broju strani će posjetitelji i čitatelji doznati o 600-oj obljetnici pripadnosti Konavala nekadašnjoj Dubrovačkoj Republici, o autohtonom Konavoskom vezu i nakitu koji se prenosio u obiteljskom nasljedstvu, o Sv.Barbari, lokalitetu pod UNESCO-vom zaštitom, Malvasiji zlatnoj dubrovačkoj, velikom cavtatskom slikaru Vlahu Bukovcu, tradiciji klapskog pjevanja i talentiranim cavtatskim vaterpolistima koji su dokazali da je ovaj sport u Konavlima način života.

Prvi broj “In love with Konavle” donosi i ribarsku priču iz Molunta, kao i priču o konavoskoj nevjesti, Indijki koja se u ovaj kraj doselila iz Južne Afrike, podsjeća nas na vrijeme kada su stari išli s prodajom na placu u Grad na čemu su odgojene i obrazovane generacije konavoske djece, turistima koji žele aktivni odmor ponuđene su teme o usponu na Sniježnicu ili ronjenje i upoznavanje s brodolomima u blizini Cavtata, te popis događanja tijekom ove 2019. na čitavom konavoskom području.

Tekstovi su pisani na zanimljiv i pitak način, a potpisuju ih Paula Kostopeč, Antonia Rusković Radonić, Jelena Beželj, Lidija Crnčević, Lucija Vuković, Barbara Margaretić, Ivica Puljić, Jadranka Ničetić, Anita Trojanović, Vinko Rožić, Katarina Fiorović i Gabrijela Bijelić.

Cijeli tim ljudi koji stoji iza ovog novog turističkog proizvoda koji će zasigurno privući i pažnju domaćih čitatelja, nada se kako će svi koji ga uzmu u ruke postati ono što oni već jesu – zaljubljeni u Konavle.

Općina Konavle

Pročitajte još

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA Mirej Stanić nominirana za najbolju žensku sporednu ulogu

Dulist

UTORAK UZ OLUJNO JUGO Za dubrovačko područje izdano upozorenje!

Dulist

Za zakup kućica pristigla 41 ponuda!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija