Natrag
20.3.2019 00:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Predstavlja se 40-ak poslodavaca

8.3.2012 @ 11:31 Andrea Falkoni Račić Aktualno
11;11

Podijelite:

Peti po redu Sajam poslova 2012. godine otvoren je danas na Sveučilištu u Dubrovniku. Na sajmu koji se održava do 15 sati, predstavlja se 40-ak poslodavaca, obrazovnih institucija i partnera na tržištu rada,

a namijenjen je nezaposlenim osobama i tražiteljima posla, poslodavcima, učenicima, studentima, maturantima te zaposlenim osobama koje žele promijeniti posao.  

I ove godine Sajam ima za cilj dati mogućnost nezaposlenim osobama da se izravno predstave mogućem poslodavcu, povećati zaposlenost u Županiji, omogućiti poslodavcima da predstave svoje potrebe za radnicima te da upoznaju ponudu na tržištu rada, a učenike i studente upoznati da daljnjim mogućnostima obrazovanja i mogućnostima stipendiranja, rekao je na otvaranju  pročelnik dubrovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica.

Od zanimljivosti su i radionica „Kako napisati kvalitetan životopis“, te okrugli stol na temu „Žene na tržištu rada“, s obzirom da su žene u skupini nezaposlenih zastupljene 56 posto, u odnosu na 44 posto nezaposlenih muškaraca. U 12 sati slijedi i predstavljanje studija Sveučilišta u Dubrovniku, a u 13 sati i 30 minuta proglašenje najboljih štandova poslodavaca i obrazovni institucija.

Na otvaranju Sajma govorili su pročelnik dubrovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Marija Vučković.

Pokrovitelji  sajma su Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Grad Ploče, Županijska gospodarska komora, Županijska obrtnička komora i Općina Konavle. 

Danas do 16 satu Libertasove linije broj šest i sedam voze nezaposlene osobe besplatno u pravcu Sveučilišta.  
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana