Natrag
23.2.2019 12:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Predlažemo ustroj od deset carinarnica”

18.4.2012 @ 12:15 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Carinski sundikat Hrvatske – podružnica Carinarnice Dubrovnik uputio je pismo Vladi Republike Hrvatske, vezano za sve glasnije najave o ukidanju Carinarnice u Dubrovniku. Pismo prenosimo u cijelosti.

„Obraćamo se Vladi Republike Hrvatske, tj predsjedniku, potpredsjednicima i ministrima koji bi na nekoj od slijedećih sjednica trebali odlučivati o budućem ustroju carinske uprave tj. središtima budućih carinarnica.
 
Reagirajući na glasine o ukidanju Carinarnice Dubrovnik moramo vas podsjetiti da bi tim činom vi ušli u povijest kao rušitelji institucije koja ima tradiciju dugu osam stoljeća, a isto tako bi obezvrijedili izuzetne uspjehe djelatnika Carinarnice Dubrovnik u suzbijanju krijumčarenja i otkrivanja carinskih prijevara koje su zapažene na europskom nivou.
 
Gospodarski i turistički subjekti dubrovačkog kraja, a turizam je najsnažnija grana gospodarstva u RH, bi trpjeli nemjerljivu štetu nepostojanjem Carinarnice Dubrovnik.
 
Činom ukidanja Carinarnice Dubrovnik bi izazvali neželjene radikalne reakcije carinskih djelatnika, članova CSH podružnice Dubrovnik, a zasigurno i ostalih građana juga Hrvatske.
 
Predlažemo vam da ponovo vratite ustroj od deset carinarnica koji je vrijedio do apsurdnih političkih odluka bivših vlada o osnivanju novih sedam carinarnica koje su služile samo za zbrinjavanje politički podobnih stranačkih poslušnika.
 
Sa vjerom u vašu razumnu odluku primite pozdrave sa ponosnog hrvatskog juga. Za Domovinu!“, stoji u pismu koje potpisuje povjerenik Carinskog sindikata Hrvatske – podružnice Dubrovnik Juraj Popović.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana