Aktualno

“Predlažemo ustroj od deset carinarnica”

Carinski sundikat Hrvatske – podružnica Carinarnice Dubrovnik uputio je pismo Vladi Republike Hrvatske, vezano za sve glasnije najave o ukidanju Carinarnice u Dubrovniku. Pismo prenosimo u cijelosti.

„Obraćamo se Vladi Republike Hrvatske, tj predsjedniku, potpredsjednicima i ministrima koji bi na nekoj od slijedećih sjednica trebali odlučivati o budućem ustroju carinske uprave tj. središtima budućih carinarnica.
 
Reagirajući na glasine o ukidanju Carinarnice Dubrovnik moramo vas podsjetiti da bi tim činom vi ušli u povijest kao rušitelji institucije koja ima tradiciju dugu osam stoljeća, a isto tako bi obezvrijedili izuzetne uspjehe djelatnika Carinarnice Dubrovnik u suzbijanju krijumčarenja i otkrivanja carinskih prijevara koje su zapažene na europskom nivou.
 
Gospodarski i turistički subjekti dubrovačkog kraja, a turizam je najsnažnija grana gospodarstva u RH, bi trpjeli nemjerljivu štetu nepostojanjem Carinarnice Dubrovnik.
 
Činom ukidanja Carinarnice Dubrovnik bi izazvali neželjene radikalne reakcije carinskih djelatnika, članova CSH podružnice Dubrovnik, a zasigurno i ostalih građana juga Hrvatske.
 
Predlažemo vam da ponovo vratite ustroj od deset carinarnica koji je vrijedio do apsurdnih političkih odluka bivših vlada o osnivanju novih sedam carinarnica koje su služile samo za zbrinjavanje politički podobnih stranačkih poslušnika.
 
Sa vjerom u vašu razumnu odluku primite pozdrave sa ponosnog hrvatskog juga. Za Domovinu!“, stoji u pismu koje potpisuje povjerenik Carinskog sindikata Hrvatske – podružnice Dubrovnik Juraj Popović.

Pročitajte još

DRAGO LICE IZ TEATRA Napustila nas je glumica Žuža Egrenyi

Dulist

Dubrovčani na prijemu kod predsjednice RH povodom Dana državnosti

Dulist.hr

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist