GradUrednički izbor

Pred GOŠK-ovim igralištem niču fontane, klupe i nova rasvjeta

Pred GOŠK-ovim igralištem niču fontane, klupe i nova rasvjeta

Grad Dubrovnik uredit će prostor ispred lapadskog stadiona, potvrdili su to DuListu iz Gradske uprave. Naime, idejni je projekt napravljen te usvojen, a izrada je glavnog projekta u tijeku i on bi trebao biti gotov kroz mjesec dana.
— Riječ je o malom projektu, on nije dio kapitalnih projekata. Mala je to površina između ulaza i izlaza na stadion. Procijenjena je vrijednost projekta nekih 500 tisuća kuna, a taj iznos nosimo u proračunu za ovu godinu. Treba naravno pokrenuti i javnu nabavu kada završimo s izra­dom glavnog projekta pa ćemo znati stvarnu vrijednost radova. Započet ćemo radove u ovoj godini, riječ je o malim zahvatima te vjerujem da će za sve to biti potrebno mjesec dana. Poanta nije u velikom projektu, već u uređenju Lapada kao ulaza u reziden­cijalni dio Grada. Većina vozila ovuda svakodnevno prolazi, a naši sugrađani i koriste ovaj prostor. Sjede na tamoš­njim klupama, a cijeli je prostor dosta neugledan – istaknula je za DuList zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.
S obzirom da je prošle godine Dubrovčanin Vlaho Bupić oslikao zid stadiona grafitima posvećenima bra­niteljima i Domovinskom ratu, također uz podršku Grada te je to ‘podignulo’ čitav prostor, Grad je odlučio vizualno ga bolje urediti.

Nove klupe, stalak za bicikle…
— Stavit ćemo drukčije popločanje, postavit ćemo dvije-tri klupe, ukloniti onu staru telefonsku govornicu, sre­diti kabele koji kraj nje ‘vire’ iz ploč­nika. Tamošnji publicitet takav je kakav jest, tu nećemo moći puno učiniti, ali zato ćemo staviti malu podnu rasvjetu. Projektom su predviđena i mjesta za odložiti bicikle, što je uvelike prisutno i u drugim gradovima. Zadržat ćemo postojeće zelenilo te želimo postići primjereniji i uređeniji izgled tog dijela Grada – naglasila je zamjenica Tokić te dodala kako je projektant tvrtka Nona d.o.o.

Hortikulturno uređenje
Inače, prema idejnom projektu koji su nam ustupili iz Gradske uprave, na ovom prostoru predviđena je ugradnja betonske prefabricirane klupe s drve­nim naslonom na metalnoj potkon­strukciji, zatim betonska prefabricirana fontana za piće, ugradna podna rasvjeta za oglasnu ploču čiji se kut i snop svjetla mogu prilagođavati te, naravno, kanta za otpadke.
— Jednostavno moramo ići na ure­đenje javnih površina koje će stvarati drukčiju vizuru, nije sve u velikim projektima. Paralelno s ovim, imamo u planu uređivati i park preko puta, prema Dvorima Lapad. Mnogi tuda pro­laze svakodnevno, ali ga ne doživljavaju kao park jer je cijeli zarastao. Mogla bi to biti zajednička priča uređenja zelenog dijela Lapada. Dosta je to velika povr­šina i treba je prikladno urediti. Radovi kod Lapadskog stadiona bili bi prvi dio, a sljedeće bismo se godine upustili u veći projekt hortikulturnog uređenja cijelog tog zelenog dijela uz Ulicu žrtava s Dakse – zaključila je za DuList zamje­nica gradonačelnika Orlanda Tokić.

Objavljeno u tiskanom izdanju DuLista, 21. kolovoza 2019.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović