Zanimljivosti

PRAVAC RT HORN HIRovci u dobrom raspoloženju napustili Novi Zeland

– U ponedjeljak ujutro smo isplovili iz Aucklanda prema Rtu Horn. Pred nama je 5000 NM Južnog Pacifika. Krećemo u jeku proljeća i nadamo se ljetu, ali kažu da na Južnom Pacifiku, zbog blizine Antarktike i ledenjaka, ni ljeto nije neka sreća. Mi smo spremni – tople odjeće i grijanje imamo, brod smo pripremili, dobri ljudi su nas opskrbili hranom i pićem, gorivom… u dobrom raspoloženju napuštamo Novi Zeland – pišu nam naši HIRovci.

Trudit će se, poručuju, kao i do sada, redovno javljati s kratkim izvještajima i ponekom fotografijom, koliko će im to vrijeme i uvjeti dopuštati. Na platformi Patreon prikupljaju donacije za mjesečnu pretplatu na IridiumGO! pa ukoliko odaberete opciju Quartermaster ili Captain, možete u realnom vremenu pratiti točnu poziciju broda i aktualne vremenske prilike, a imate pristup dnevnim bilješkama s broda. Kao znak zahvalnosti poslat će vam i razglednicu s Rta Horn!

‘Budite uz nas i pratite nas u našoj misiji oko rta Horn!’, poručuju naši pustolovi.

Pročitajte još

‘URONITE U SVIJET KNJIGE’ U Lazaretima se otvara ‘Čitateljski klub’

Dulist

HIRovci NA 500 MILJA OD HORNA ‘Jedino društvo su nam albatrosi’

Dulist

ŠOKANTNA RAZLIKA U Gospinom polju -1, a na Gorici 10 stupnjeva!

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija