Crna kronika

Poznati detalji jučerašnje zaplijene

Poznati detalji jučerašnje zaplijene

Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, jučer 29. prosinca, pristupio je automobil, albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Albanije.

Tijekom granične kontrole u suradnji policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika carine uočene su preinake u podvožju automobila, odnosno posebno izrađen spremnik u kojem je primjećen paket karakterističan za pakiranje opojnih droga.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku danas je obavljena detaljna pretraga automobila.
Pretragom su u posebno prerađenom prostoru u podvožju automobila pronađena 23    paketa marihuane, ukupne težine 35 656 gr.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 525 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 1 750 000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 54-godišnji državljanin Albanije će uz kaznenu prijavu bit predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Od početka ove godine na graničnom prijelazu Karasovići ostvareno je 128 zapljena raznih vrsta droga, a sveukupno je zaplijenjeno preko 327 kg marihuane, više od 26 500 raznih tableta s liste opojnih droga i ostalo.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist