Crna kronika

Poznati detalji jučerašnje zaplijene

Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, jučer 29. prosinca, pristupio je automobil, albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Albanije.

Tijekom granične kontrole u suradnji policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika carine uočene su preinake u podvožju automobila, odnosno posebno izrađen spremnik u kojem je primjećen paket karakterističan za pakiranje opojnih droga.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku danas je obavljena detaljna pretraga automobila.
Pretragom su u posebno prerađenom prostoru u podvožju automobila pronađena 23    paketa marihuane, ukupne težine 35 656 gr.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 525 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 1 750 000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 54-godišnji državljanin Albanije će uz kaznenu prijavu bit predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Od početka ove godine na graničnom prijelazu Karasovići ostvareno je 128 zapljena raznih vrsta droga, a sveukupno je zaplijenjeno preko 327 kg marihuane, više od 26 500 raznih tableta s liste opojnih droga i ostalo.

Pročitajte još

ZATON MALI U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

Dulist

PROMETNA U ČILIPIMA Motociklist zadobio teže ozljede, prevezen helikopterom u Split

Dulist

ZBOG PLATSKE TRAGEDIJE Petorici osumnjičenika prijeti zatvor od tri do 15 godina

Dulist