Kultura

‘POZDRAV LJETU’ DSO obilježava Dan glazbe u petak

DSO Pozdrav ljetu

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert ‘Pozdrav ljetu’ u petak 20. lipnja, kojim će se također obilježiti i Svjetski dan glazbe. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Orkestrom će dirigirati talijanski dirigent Gianluca Martinenghi, a kao solist će nastupiti dubrovački pijanist Aljoša Lečić.

Gianluca Martinenghi izgradio je karijeru obnašajući dužnosti glazbenog direktora u uglednim talijanskim kazalištima poput Teatro Regio u Torinu i Teatro Massimo u Palermu, te surađujući s vrhunskim glazbenicima. Nedavno je nagrađen brojnim pohvalama publike i glazbenih kritičara nakon što su pod njegovom palicom nastupila dva najuglednija inozemna orkestra: Orkestar Münchenskog radija te Montrealski simfonijski orkestar, nakon čega je uslijedio poziv da dirigira rijetko izvođenu Mascagnijevu operu Iris za Fondaciju Veronske arene (jedini umjetnik koji je ovo djelo dirigirao prije njega u Veroni je sam Mascagni).

Pijanist Aljoša Lečić pokazuje širok spektar zanimanja za različite vrste glazbe ne samo u velikom luku klasične glazbe, nego i kroz suvremenu u kojoj svojim stvaralaštvom uspješno spaja elementa klasike i rocka. Uz prisutnost na klasičnoj sceni, dugi niz godina je član raznih rock bendova, a u zadnje vrijeme vrlo popularnog dubrovačkog benda Atlantide. Poznavanje  najvećeg dijela svih glazbenih izričaja od klasike do rocka, te upućenost u njihovo djelovanje daje mu znatan kredibilitet, širinu i visoku profesionalnost.

Na programu su:
A. Corelli: SARABANDE, GIGUE ET BADINERIE
O. Respighi: PTICE – Suita za orkestar, GLI UCELLI – Suite for orchestra
A. Piazzolla: LIBERTANGO – arr. D. Palanović
A. Piazzolla: PRELUDIJ, FUGA I DIVERTIMENTO – Za klavir i gudače, PRELUDIO, FUGUE & DIVERTIMENTO – For piano & strings

Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 020 417110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 020 422766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

 

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist