Crna kronikaUrednički izbor

Požar u Smokvici izazvalo spaljivanje korova, počiniteljima slijedi kaznena prijava

Požar u Smokvici izazvalo spaljivanje korova, počiniteljima slijedi kaznena prijava

Lijepe vijesti stižu s Korčule. Požar u Općini Smokvica je zaustavljen i nema više njegova širenja. Tijekom noći sanirali su se rubovi požarišta, a dežurstvo su odradile županijske vatrogasne snage.

Poznat je i uzrok požara, a to je ljudska radnja, odnosno spaljivanje korova. Potvrdila nam je to glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić.

-Kriminalističko istraživanje je još u tijeku, jer se do kraja mora procijeniti materijalna šteta budući da je požar tek jučer saniran do kraja. Policijski službenici i protupožarni inspektor napravili su očevid i utvrdili da je uzrok požara ljudska radnja. Poznate su nam okolnosti i počinitelji, a još nam nedostaje procjena materijalne štete i slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu – rekla je Davorka Bečić.

Inače, iz Hrvatske vatrogasne zajednice navode kako su se stanovnici Smokvice za sav trud na originalan način zahvalili vatrogascima i pripadnicima zračnih snaga. Fotografija je nastala iz pilotske kabine kapetana kanadera Ivice Markača.

Foto: Korčula online

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist