Natrag
19.2.2019 14:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Požar lokaliziran, saniraju se rubovi požarišta

8.8.2012 @ 8:56 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Veliki požar na prostoru između Gromače i Orašca lokaliziran je jutros u 4.17 sati, nakon cjelonoćnog gašenja.

Kako doznajemo u operativnom centru Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci na terenu je i dalje 35 vatrogasaca s 10 vozila jer se zalijevaju i saniraju rubni dijelovi požarišta.

Prije nego je požar lokaliziran već se razmišljalo da se sa svitanjem u pomoć pozove i kanader, ali kako nam je rekao dežurni u Operativnom centru noćas su zemaljske snage kvalitetno odradile posao pa pomoć kanadera nije bila potrebna.

Izgorjelo je 90 hektara mješovite šume i niskog raslinja, a srećom kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene. Vatrogasne snage cijeli će dan sanirati i čuvati požarište. U gašenju je sudjelovala javna vatrogasna postrojba s 45 vatrogasaca i 5 vozila, DVD Zaton sa 7 vatrogasaca i jednim vozilom, te Interventna postrojba s 9 vatrogasaca i 4 vozila, rečeno nam je iz operativnog centra.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana