Aktualno

Požar lokaliziran, saniraju se rubovi požarišta

Veliki požar na prostoru između Gromače i Orašca lokaliziran je jutros u 4.17 sati, nakon cjelonoćnog gašenja.

Kako doznajemo u operativnom centru Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci na terenu je i dalje 35 vatrogasaca s 10 vozila jer se zalijevaju i saniraju rubni dijelovi požarišta.

Prije nego je požar lokaliziran već se razmišljalo da se sa svitanjem u pomoć pozove i kanader, ali kako nam je rekao dežurni u Operativnom centru noćas su zemaljske snage kvalitetno odradile posao pa pomoć kanadera nije bila potrebna.

Izgorjelo je 90 hektara mješovite šume i niskog raslinja, a srećom kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene. Vatrogasne snage cijeli će dan sanirati i čuvati požarište. U gašenju je sudjelovala javna vatrogasna postrojba s 45 vatrogasaca i 5 vozila, DVD Zaton sa 7 vatrogasaca i jednim vozilom, te Interventna postrojba s 9 vatrogasaca i 4 vozila, rečeno nam je iz operativnog centra.

Pročitajte još

POVIJESNA JEZGRA Euronet sluša konzervatore, mijenja izgled bankomata

Dulist

UMALO CRVENI Budite na oprezu, stižu nam toplinski valovi!

Dulist

PO NOĆI ĆE SE ZAKLJUČAVATI Postavljaju se vrata na ulazu u park Pile

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija