Natrag
18.4.2019 14:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Povratak prirodi počinje na Mljetu

25.3.2012 @ 0:58 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Zdravlje, zdrava prehrana, meditacija ili pak antistresna terapija postaju sve traženiji među turistima.

A upravo taj segment turizma nedostaje ne samo Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji nego i cijeloj Hrvatskoj.

Stoga su Mirko Prlenda i nepuća mu Andrea Prlenda putem svoje tvrtke Dubrovnik Veritas, specijalizirane za zdravstveni destinacijski turizam, i krenuli u pilot projekt zdravstvenog turizma i prirodnih ljekovitih činitelja pod nazivom Natural Cura, a kao prvu destinaciju odabrali su otok Mljet te naselje Soline čiji će se smještajni kapaciteti uključiti u njihovu ponudu. Svoj su projekt i zaštitili.
 
MLJET POČETNA DESTINACIJA
 
– Na ovom projektu radimo već tri godine i on predstavlja novost na tržištu. Cilj nam je produljiti turističku sezonu na cijelu godinu, otvoriti nova radna mjesta te lokalno stanovništvo zadržati u destinaciji. Čovjek se otuđio od prirode, zaboravljajući da je i sam dio nje i da većinu rješenja za očuvanje i unaprjeđenje svog zdravlja može pronaći u prirodi. Narušenost prirodne ravnoteže predstavlja rizik za njegovo zdravlje. Netaknuta priroda predstavlja gotovo uvijek zdravo okruženje, a neka od njih su i dokazano ljekovita. Današnji turist tijekom godine kreće više puta na odmor i želi u što kraćem vremenu imati što više pozitivnih učinaka – objašnjava Mirko Prlenda, dodajući kako je stoga turistima nužno kreirati različite kineziološke programe i sadržaje. A sve je veći interes za zdravstveno preventivne programe.

– Za početak smo se bazirali na otok Mljet, no s vremenom se planiramo širiti na cijelu Hrvatsku. Mljet smo odabrali jer su tamo povoljni uvjeti za razvoj zdravstvenog turizma i prirodnih ljekovitih činitelja – rekla nam je Andrea Prlenda.

– Zašto smo odabrali baš otok Mljet kao početnu destinaciju razvoja ovog projekta? Zato što naši otoci i priobalje obiluju prirodnim ljekovitim činiteljima koji su nužni da bi se ovaj tip turizma i razvio, a to su klimatski, morski i balneološki. Ovaj vid zdravstvenog turizma koristi ono što već imamo – prirodno bogatstvo te postojeće smještajne kapacitete – nadovezao se Mirko Prlenda, direktor Dubrovnik Veritasa.
 
Više pročitajte u novom broju duLista koji se od srijede nalazi na kioscima.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana