Natrag
22.4.2019 12:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

POVRATAK OTPISANIH Četvero od šest učenika Umjetničke škole prošlo popravni ispit!

29.8.2014 @ 15:20 Baldo Marunčić Grad

Podijelite:

Četvero od šest učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića prošlo je na jutrošnjem roku popravni ispit iz hrvatskog jezika.

– Ovo je velik uspjeh i smjer drugim roditeljima. Ja sam se samo borio za svoje dijete i ni riječi nisam niti imam za reći protiv profesorice Dalmatin. I dalje tvrdim da su kriteriji bili prestrogi – rekao nam je jedan od roditelja Miho Grkeš, koji je i dalje razočaran s ravnateljem Đivom Brčićem.

– Ravnatelj Brčić je pred svim roditeljima rekao kako ne želi otvoriti Pandorinu kutiju. Vrijedi se upitati o kakvoj je to Pandorinoj kutiji riječ? – dodao je Grkeš.

Viši savjetnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje Srećko Listeš, koji je nazočio cijelom postupku popravnog ispita, nije htio davati nikakve izjave.

Podsjetimo, roditelji učenika koji su ‘pali’ godinu iz hrvatskog jezika prosvijedovali su zbog načina rada profesorice Ane Dalmatin. Po njima, bila je prezahtjevna i ‘tražila detalje’. Nisu naišli na razumijevanje ravnatelja Brčića te su slučaj prijavili inspekciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koja je utvrdila da je pri određivanju datuma popravnog ispita prekršen statut škole (umjesto druge polovine kolovoza, ispit je održan u prvoj polovini). Negativne ocjene potom su poništene, a određen novi rok.

Komisija je danas bila u istom sastavu kao i prvi put, a kako saznajemo, ni roditelji ni djeca ovaj put nisu imali primjedbi.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana