Kultura

Povratak Ekvinocija na lokrumske hridi

Legendarni Vojnovićev i Juvančićev „Ekvinocijo“, premijerno izveden 2004. godine na 55. Igrama, ovo se ljeto vraća na stijene otoka Lokruma.

Tim povodom redatelj je Festivalski dramski ansambl okupio na probama u zagrebačkom HNK, a u srpnju s probama nastavljaju u Dubrovniku.

'Ekvinocijo' je godinama osvajao srca festivalske publike čemu svjedoči pet godina igranja pred punim gledalištima, a ništa manje blagonaklona nije bila ni kritika. Dobitnik je četiri nagrade hrvatskog glumišta za 2004. godinu uključujući nagradu za najbolju predstavu u cjelini i za najbolje redateljsko ostvarenje.
Doris Šarić Kukuljica za ulogu Jele osvojila je nagradu za  najbolju žensku glavnu ulogu, a Deni Šesnić za oblikovanje svjetla nagradu za poseban doprinos kazališnoj umjetnosti.

Uz redatelja Joška  Juvančića, scenograf je Marin Gozze, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, kostimografkinja Ingrid Begović, dok se u ulozi Frana Dražića pojavljuje Frane Perišin, u ulozi Nika Marinovića Maro Martinović, Doris Šarić Kukuljica igra Jelu, Nikša Kušelj Iva Ledinića, a Nika Burđelez njegova je Anica. Vlaha Slijepog igra Kruno Šarić.

Predstava 'Ekvinocijo' na repertoaru 64. Igara je 4., 5., 6. i 7. kolovoza.
 

Pročitajte još

VIDEO/FESTIVAL SENTIMENTO Dubrovčani uživali u evergreenima uz ‘Tri tenora’ i DSO

Dulist

DESETO UMJETEONSTVO NA PORPORELI Školarci i Convivo oduševili publiku

Dulist.hr

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Dulist.hr