Županija

Potpisani ugovori za projekte lučke infrastrukture vrijedne 8,7 milijuna kuna

Ravnatelji Županijske lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije i Županijske lučke uprave Korčula, Antun Banovac i Ante Tvrdeić potpisali su u Splitu s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem ugovore o ulaganju u lučku infrastrukturu vrijedne 8,7 milijuna kuna.

Riječ je o projektu Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije ‘Rekonstrukcija dijela luke otvorene za javni promet u Trpnju’ u iznosu 5,2 milijuna kuna te projektu ŽLU Korčula ‘Pontonska komunalna luka u uvali Luka – Porto Uš’ u iznosu 3,5 milijuna kuna, ističu iz županije.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo koji je istaknuo zadovoljstvo današnjim važnim koracima u provedbi projekata koji će uvelike olakšati život lokalnom stanovništvu.

Inače, danas je potpisan ugovor za prvu fazu projekta rekonstrukcije luke u Trpnju. Ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna, a radovi prve faze koji su u tijeku će trajati do lipnja 2020. godine.

Ukupna vrijednost Pontonske luke u Korčuli kojom će lokalno stanovništvo dobiti novih 88 vezova je 4,7 milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture snosi 3,5 milijuna kuna troškova, a ostatak sredstava osigurat će ŽLU Korčula. Završetak projekta očekuje se do ljeta ove godine.

Pročitajte još

GLAZBA S TROVRA Stavljena prva tuba u vjetroorgulje, na 114 metara visine!

Dulist

Započela izrada Plana razvoja naše županije od 2021. do 2027. godine

Dulist

ŽUPAN S GOSPODARSTVENICIMA Zadržani su zaposlenici, ali zapošljavanje sezonaca nije moguće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija