Županija

POTPISAN UGOVOR 1,5 milijun kuna za dodatne medicinske timove u turističkim odredištima

Zamjenik župana Joško Cebalo u Ministarstvu turizma potpisao je Ugovor o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima tijekom turističke 2019. godine, a ugovori su potpisani s još šest županija – Istarskom, Primorsko-goranskom, Ličko-senjskom, Zadarskom, Šibensko-kninskom i Splitsko-dalmatinskom.

Riječ je, naime, o dugogodišnjem projektu Ministarstva turizma kojemu je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom vršnih turističkih mjeseci u godini i osigurati potrebnu medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca, za koji će Ministarstvo turizma ove godine izdvojiti 1,5 milijun kuna, ističu iz Županije.

Dubrovačko-neretvanska županija u ovom projektu kontinuirano sudjeluje pa je tako samo u prošloj turističkoj sezoni za ovaj projekt na području cijele županije utrošeno ukupno 763.000 kuna, od čega je najveći iznos – 476.281,00 kunu – sufinancirala Županija, dok je Ministarstvo turizma sufinanciralo projekt u iznosu od 123.719,00 kuna, a gradovi i općine ukupno 163.000,00 kuna.

Tijekom prošle turističke sezone dodatni medicinski timovi bili su organizirani u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza na područjima gradova Dubrovnika (Elafitski otoci) te Korčula i Ploča, kao i na područjima općina Mljet, Ston, Lumbarda, Orebić, Trpanj i Slivno, a ugovori za ovu sezonu sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te jedinicima lokalne samouprave bit će potpisani.

Uz ministra turizma Garija Capellija, potpisivanju su nazočili župani i zamjenici župana spomenutih županija te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, koja je tom prilikom istaknula kako iznimna važnost hitne medicinske službe do izražaja najviše dolazi upravo od lipnja do rujna, kada dolazi do znatnog povećanja intenziteta prometa na cestama, ali i porasta broja posjetitelja i gostiju. “U tom smo razdoblju u Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu prošle godine u sedam primorskih županija imali gotovo 60 posto više intervencija nego u odnosu na prva četiri mjeseca, a što ukazuje na nužnost pravodobne i kvalitetne hitne medicinske skrbi”, zaključila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Pročitajte još

Izgradnja nove cavtatske škole mogla bi početi 2020. godine

Dulist

Župan izrazio sućut obiteljima stradalih pomoraca

Dulist

S VELIKIM ISKUSTVOM Anamarija Kusalo nova je direktorica TZ Župa dubrovačka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija