Sport

POTOPLJENI ‘ĐETIĆI’ ‘Barakude’ u polufinalu Europskog prvenstva!

POTOPLJENI 'ĐETIĆI' 'Barakude' u polufinalu Europskog prvenstva!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Barceloni nakon velike pobjede nad Crnom Gorom 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1) u utakmici u kojoj su naši ‘ganjali’ prednost protivnika gotovo dvije i pol četvrtine te na kraju uzeli sve.

Crnogorci su bolje otvorili susret i golovima Spaića i Ivovića pobjegli na 0:2. Šetka do kraja prve četvrtine smanjuje na 1:2, a početkom drugog perioda ‘Đetići’ dižu na 1:3 preko Petkovića. Nakon što je Buljubašić smanjio na 2:3, Janović pogađa za novih +2 Crne Gore.

U trećoj četvrtini vidjeli smo buđenje Tuckovih trupa. Macan je smanjio na 3:4, a kad je Janović drugim pogotkom vratio na novih 2 razlike, naši vežu dva pogotka za 5:5. Zabijali su Buljubašić i Fatović. Petković drugim pogotkom donosi Crnoj Gori novo vodstvo 5:6, a Vukičević iz peterca izjednačuje na 6:6.

U četvrtoj četvrtini Hrvatska nastavlja sjajno. Najprije Lončar koristi dodavanje Garcie za prvo vodstvo ‘Barakuda’ na susretu, potom nakon faula nad Bušljom peterac realizira Joković, a za 9:6 zabija Bušlje nakon što mu je sa stative na stativu dodao Lončar. Ivović na kraju meča tek prekida hrvatsku seriju za 9:7.

Čak se osam igrača upisalo u strijelce za Hrvatsku. Buljubašić je pogodio dvaput, a jednom Macan, Fatović, Lončar, Joković, Vukičević, Bušlje i Šetka. Vratar Bijač skupio je 7 obrana. Kod Crne Gore po dva gola su zabili Petković, Janović i Ivović, a jednom Spaić, dok je vratar Lazović zaustavio čak 14 hrvatskih šuteva.

Hrvatska će u četvrtak u 20.30 sati u polufinalu igrati protiv Srbije, koja je danas ranije izbacila Mađarsku.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist