Natrag
18.2.2019 17:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Potkradala stare i nemoćne osobe

20.3.2013 @ 12:03 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 65- godišnjakinjom osumnjičenom za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave na štetu starijih osoba.

Naime, osumnjičena je u posljednjih nekoliko godina s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist te lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu dvije starije osobe, koje su joj u više navrata posuđivale novac, a koji novac im nije vratila u dogovorenim rokovima. Radi se o ukupnom iznosu većem odmilijun kuna.

Također je utvrđeno da je osumnjičena bez znanja i suglasnosti jednog od oštećenih, u više navrata koristila njegovu kreditnu karticu oštetivši ga za oko 7 000 kuna. Nadalje, osumnjičena je spomenuta kaznena djela počinila na način da je dolazila u privatne kuće ili stanove, poglavito starijih i nemoćnih ljudi koji su tražili pomoć u obavljanju kućanskih poslova.

Nakon što bi stekla njihovo povjerenje, od istih je posuđivala novac koji im nikada nije vratila. Osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana