Crna kronika

Potkradala stare i nemoćne osobe

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 65- godišnjakinjom osumnjičenom za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave na štetu starijih osoba.

Naime, osumnjičena je u posljednjih nekoliko godina s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist te lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu dvije starije osobe, koje su joj u više navrata posuđivale novac, a koji novac im nije vratila u dogovorenim rokovima. Radi se o ukupnom iznosu većem odmilijun kuna.

Također je utvrđeno da je osumnjičena bez znanja i suglasnosti jednog od oštećenih, u više navrata koristila njegovu kreditnu karticu oštetivši ga za oko 7 000 kuna. Nadalje, osumnjičena je spomenuta kaznena djela počinila na način da je dolazila u privatne kuće ili stanove, poglavito starijih i nemoćnih ljudi koji su tražili pomoć u obavljanju kućanskih poslova.

Nakon što bi stekla njihovo povjerenje, od istih je posuđivala novac koji im nikada nije vratila. Osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Pročitajte još

U Zatonu automobil udario u zaštitnu ogradu

Dulist

Zaštitar brutalno pretukao mladića ispred Revelina. Svjedok: Nakon nokauta nogom ga je ‘dokrajčio’

Dulist

REKORDER ZAUSTAVLJEN U METKOVIĆU Vozio s 2,24 promila i to bez vozačke

Dulist