Natrag
26.4.2019 02:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE’ U KONAVLIMA Mališane najviše oduševio – policijski pas!

7.11.2018 @ 17:05 Dulist Županija
16;16

Podijelite:

U organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Osnovnoj školi Gruda u Konavlima održala se zanimljiva preventivna aktivnost ‘Poštujte naše znakove’ koja se provodi u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Policijski službenici su zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educirali i informirali najmlađe sudionike u prometu, odnosno učenike najnižih razreda i djecu vrtića Gruda koji su im se danas pridružili.

Osim edukacije najmlađih, iznimno važan cilj ovog programa je senzibilizirati širu javnost o opasnostima kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.

Nakon edukativnog predavanja ‘Poštujte naše znakove’ koje je, na djeci zanimljiv i zabavan način vodio Mario Salopek, policijski službenik Ravnateljstva policije djeca su imala priliku pogledati edukativno-scensku predstavu ‘Prvi koraci u prometu’ u izvedbi glumačke skupine ‘Mak-teatar’ iz Zagreba. Kroz cjelojutarnji program održane su i interaktivne radionice ‘Manje oružja-manje tragedija’, ‘Mali forenzičari’, ‘Policajac prijatelj-pomagač’ i ‘Koliko alkohol škodi’ koje su izveli policijski službenici dok su radionicu na temu ‘Mala škola prve pomoći’ izveli predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

Osim toga, učenicima je prezentirana oprema i način rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gruda i Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Dubrovnik. Posebno oduševljenje kod djece izazvala je pokazna vježba pronalaska droge koju je izveo policijski službenik sa službenim policijskim psom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana