Županija

‘POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE’ U KONAVLIMA Mališane najviše oduševio – policijski pas!

'POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE' U KONAVLIMA Mališane najviše oduševio - policijski pas!

U organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Osnovnoj školi Gruda u Konavlima održala se zanimljiva preventivna aktivnost ‘Poštujte naše znakove’ koja se provodi u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Policijski službenici su zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educirali i informirali najmlađe sudionike u prometu, odnosno učenike najnižih razreda i djecu vrtića Gruda koji su im se danas pridružili.

Osim edukacije najmlađih, iznimno važan cilj ovog programa je senzibilizirati širu javnost o opasnostima kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.

Nakon edukativnog predavanja ‘Poštujte naše znakove’ koje je, na djeci zanimljiv i zabavan način vodio Mario Salopek, policijski službenik Ravnateljstva policije djeca su imala priliku pogledati edukativno-scensku predstavu ‘Prvi koraci u prometu’ u izvedbi glumačke skupine ‘Mak-teatar’ iz Zagreba. Kroz cjelojutarnji program održane su i interaktivne radionice ‘Manje oružja-manje tragedija’, ‘Mali forenzičari’, ‘Policajac prijatelj-pomagač’ i ‘Koliko alkohol škodi’ koje su izveli policijski službenici dok su radionicu na temu ‘Mala škola prve pomoći’ izveli predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

Osim toga, učenicima je prezentirana oprema i način rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gruda i Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Dubrovnik. Posebno oduševljenje kod djece izazvala je pokazna vježba pronalaska droge koju je izveo policijski službenik sa službenim policijskim psom.

Pročitajte još

FOTO Župski osnovnoškolci obišli prostore Općine Župa dubrovačka

Dulist

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist