Aktualno

Poslušajte što kažu neki od najboljih sommeliera na svijetu

Poslušajte što kažu neki od najboljih sommeliera na svijetu

U četvrtak, 24. travnja na Dubrovnik FestiWine-u je na rasporedu stručni skup „Vino u turizmu“ za sve vinare, ugostitelje, hotelijere i sve zainteresirane građane, budući da su predavanja otvorena za javnost, te su u potpunosti besplatna.

Predavanja će se održati u dvorani Visia s početkom u 09:00 – 18:00 sati te su podijeljena u dva bloka. U prvom, jutarnjem dijelu, svoja izlaganja i iskustva će predočiti dr. Ivica Matošević s temom Institucionalno organiziranje, primjer Vinistre u kontekstu razvoja branda teritorijalnosti“, a nakon toga slijedi gosp. Denis Ivošević koji će govoriti o pozicioniranju Istre kao gourmet destinacije. Jutarnji dio ovog stručnog skupa zatvorit će gosp. Franko Lukež s predavanjem „Sommelier, zanimanje budućnosti“. Predavanja su interaktivna, tako da će nakon svega uslijediti pitanja i diskusija.

Na stručnom skupu Dubrovčani će imati prilike poslušati predavanja renomiranih predavača, profesionalaca struke – gosp. Franko Lukež, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, novinar, gastronom, gosp. Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre, kreator i moderator ovog stručnog skupa, te dr. Ivica Matošević, vinar, sommeliere i predsjednik festivala „Vinistra“.

Popodnevni dio stručnog skupa „Vino u turizmu“ u 14:00 sati u dvorani Visia otvorit će gosp. Tomaž Sršen, novinar i organizator gourmet putovanja, s predavanjem „Gdje je svijet, a gdje mi; primjeri najbolje prakse iz svijeta“. Na to će se nadovezati gosp. Tomaž Kavčič, ugostitelj i predavač na stručnim međunarodnim konferencijama/demonstrator tehnika kuhanja i sljubljivanja vina s temom „Što sve može jedan restoran; restoran u ulozi amsadora/promotora jedne regije/države“. Na kraju će svoja dugogodišnja iskustva predstaviti gosp. Milan Perić, pročelnik UO za turizam Grada Dubrovnika, profesor – predavač s temom „Odabir i posluživanje vina“. Stručni skup završava u 18:00 sati, a nakon rasprave i pitanja, te zaključaka sa skupa.
Ovom prigodom još jednom pozivaju se svi zainteresirane vinari, ugostitelji, hotelijeri, sugrađani i posjetitelji da se uključe u ovu manifestaciju u četvrtak, 24. travnja u dvorani Visia od 09:00 – 18:00 sati na stručnom skupu Vino u turizmu u okviru festivala Dubrovnik FestiWine!

Sponzorirani članak

Pročitajte još

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović