Crna kronika

‘POROCI DUBROVNIKA’ Ruka pravde dohvatila tri dilera

'POROCI DUBROVNIKA' Ruka pravde dohvatila tri dilera

Nakon provedene istrage dubrovačke krim-policije trojac iz Dubrovnika osumnjičen je za počinjenje kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe droga, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Prvi od njih, 27-godišnjak, je u kasnim večernjim satima u srijedu, 5. rujna na području Dubrovnika zatečen pri prodaji marihuane mlađoj muškoj osobi, a tom je prilikom kod njega pronađeno preko 100 grama marihuane. Krim-istragom je utvrđeno da je drogu nabavljao i držao radi dalje prodaje te da je manji dio namjeravao prodati spomenutom muškarcu. Zato je, pod sumnjom na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Potom je u četvrtak popodne, po nalogu dubrovačkog Prekršajnog suda, pretragom stana na području Dubrovnika, kojeg koriste dvojica muškaraca u dobi od 20 i 23 godine, pronađeno više pakiranja marihuane ukupne količine preko 570 grama, dva pakiranja s ukupno 50,5 grama amfetamina, manja količina tableta MDM-a i dvije precizne digitalne vage. Krim-istragom sumnja se da su osumnjičeni drogu posjedovali radi dalje prodaje konzumentima s područja Dubrovnika te su kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Uz sve to je krim-istragom utvrđeno da je 23-godišnjak u više navrata davao drogu na uživanje jednoj maloljetnoj osobi te je protiv njega podnesena i kaznena prijava za kazneno djelo omogućavanje trošenja droga. Uz kaznene prijave, 23-godišnjak je pritvoren, dok je protiv 20-godišnjaka podnesena kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist