Natrag
22.4.2019 06:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

POLITIKA ZAPOŠLJAVANJA MLADIH LOŠA Iz Hrvatske ‘pobjeglo’ 30 tisuća njih

2.4.2014 @ 21:01 Dulist Hrvatska
2;2

Podijelite:

Zbog loše gospodarske situacije i alarmantne nezaposlenosti u Hrvatskoj se događa egzodus mladih, a u protekle tri godine RH je napustilo više od 30 tisuća mladih. Žao mi je što je RH obuhvaćena ovim istraživanjem samo zbog visoke nezaposlenosti, no ovo je prilika da nešto naučimo i popravimo. Nadam se da i ministar Mrsić sluša, jer ću mu dostaviti rezultate istraživanja – rekla je HDZ-ova europarlamentarka Dubravka Šuica u razmjeni gledišta s predstavnicima EU institucija.

 Europski gospodarski i socijalni odbor proveo pilot-istraživanje o implementaciji politika EU-a za zapošljavanje mladih kojemu je cilj oblikovati zaključke i preporuke kako bi se smanjila nezaposlenost mladih. Uz Finsku, Austriju, Italiju, Slovačku i Grčku istraživanjem je obuhvaćena i Hrvatska zahvaljujući ‘specifičnoj situaciji na području politika prema mladima’

 Janer Cane, zamjenik Opće uprave za zapošljavanje Europske komisije prokomentirao je potez ministra Mrsića o obustavi financiranja mjera aktivne politike zapošljavanja nazvavši ga nepromišljenim i lošim jer uzrokuje diskontinuitet te je istaknuo da efikasnost i održivost moraju biti ispred brzine s naglaskom na socijalni dijalog.

 Nikola Butković, predstavnik Mreže mladih Hrvatske rekao da očekuje od Vlade RH da će otvoriti javnu raspravu o planu implementacije ‘Jamstva za mlade’ kako bismo pojačali uključenost svih čimbenika društva, a na predstavljanju rezultata istraživanja sudjelovala je i SDP-ova europarlamentarka Sandra Petrović – Jakovina.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana