Natrag
22.3.2019 13:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Policija upozorava: Ne palite vatru na otvorenom!

23.6.2013 @ 12:38 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Poradi jučerašnjeg požara kod mjesta Uskoplje u Konavlima, Policija još jednom upozorava sve stanovnika naše županije kako je na snazi zabrana spaljivanja biljnog otpada i loženja vatre na otvorenom.

Razdoblje traje od 1. lipnja do 31. listopada, a zabranjeno je ložiti odnosno upotrebljavati otvorenu vatru na svim  mjestima na kojima ista može prouzročiti nastanak i širenje požara otvorenog prostora, a naročito blizu šumskih površina i mjesta na kojima ili u blizini kojih borave ljudi.

– Pozivamo sve stanovnike da poštuju zabranu te da ne lože vatru na otvorenom prostiru u periodu kada je to zabranjeno. Napominjemo kako je izazivanje požara podložno prekršajnoj pa i kaznenoj odgovornosti te visokim novčanim kaznama – ističu iz Policije.

Provedenim izvidima na okolnosti izbijanja požara u Uskoplju policijski službenici su utvrdili kako je 57-godišnjaku, dok je pripremao roštilj ispred kuće u Uskoplju, vatra izmakla kontroli i proširila se na okolno područje.  Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara protiv 57-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana